ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΖΗΤΗΣΗ: "ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ"

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2019/Ώρα:18.00
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Τι είναι η επιστήμη των πολιτών και πώς λειτουργεί ένα παρατηρητήριο πολιτών σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο; 

Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που έχουν ορίσει τα Ηνωμένα Έθνη ενόψει 2030 και πώς επηρεάζουν την αναπτυξιακή ατζέντα της χώρας μας; 

Πώς μπορούν έξυπνα κινητά, αισθητήρες χαμηλού κόστους, ανοιχτές πλατφόρμες οπτικοποίησης δεδομένων και δορυφορικά συστήματα να παρέχουν ακριβέστερες μετρήσεις για την πρόβλεψη ακραίων καιρικών δεδομένων και άλλων, ζωτικής σημασίας για την ανθρωπότητα, προκλήσεων; 

Εν τέλει, πώς διαμορφώνουμε “‘έξυπνες πολιτικές” ενεργοποιώντας τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά;

Το GROW Observatory, αποτελεί ένα εκ των τεσσάρων Παρατηρητηρίων Πολιτών που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας Horizon2020

 Με αφορμή τη διεθνή συνάντηση των 18 εταίρων του έργου που πραγματοποιείται την επόμενη εβδομάδα στη χώρα μας, η Αθήνα γίνεται εφαλτήριο για μία πανευρωπαϊκή συζήτηση που φιλοδοξεί να συνδέσει τους πολίτες με την επιστήμη, και την επιστήμη με την πολιτική. 

Διακεκριμένοι ομιλητές από ελληνικούς και βρετανικούς φορείς έρευνας και κοινωνικής δράσης όπως το Edinburgh Futures Institute, το Πανεπιστήμιο του Dundee, η Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη και η Οργάνωση Γη παρουσιάζουν νέες στρατηγικές, εργαλεία και προγράμματα σε μία βραδιά ενημέρωσης, συζήτησης και δικτύωσης με επίκεντρο τις κοινότητες ενεργών πολιτών, τα ανοιχτά δεδομένα και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, κρατικών και διεθνών οργανισμών, ερευνητικών ιδρυμάτων και εταιρειών καινοτομίας, ΜΚΟ και δικτύων πολιτών, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για την κοινωνική μετάβαση προς την αειφορία.

 Τη διοργάνωση υπογράφει η CulturePolis ως ο Έλληνας εταίρος του GROW Observatory, με επικεφαλής τον εθνοβιολόγο και σύμβουλο βιώσιμης ανάπτυξης κ. Παύλο Γεωργιάδη.

 Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του British Council και του εκπαιδευτικού οργανισμού “Επιστήμη Επικοινωνία - SciCO”, ενώ οργανωτικά συνεισφέρουν η βρετανική Permaculture Association και η ιρλανδική οργάνωση Cultivate.

Το έργο αυτό έχει λάβει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο της συμφωνίας επιχορήγησης Αρ. 690199.

Οι ομιλίες και η ανοιχτή συζήτηση θα πραγματοποιηθούν από τις 18:00 έως τις 20:00 στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, με ταυτόχρονη διερμηνεία. Θα ακολουθήσει δεξίωση με ευκαιρίες δικτύωσης μεταξύ των συμμετεχόντων και των διεθνών προσκεκλημένων




 ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
 Ρηγίλλης & Βασ.Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα 








 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts