ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΔΙΗΜΕΡΟ ΜΕ ΟΜΙΛΙEΣ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
26 - 27 Ιανουαρίου 2019
 Ώρα:11.00π.μ

Το Δίκτυο Συνεργασίας Εκπαιδευτικών και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας διοργανώνουν ένα διήμερο εκδηλώσεων αναφορικά με το φαινόμενο της εξάρτησης.

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Σητείας μια ανοιχτή ομιλία σχετικά με τους μύθους που συνοδεύουν το φαινόμενο της εξάρτησης, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Προσκεκλημένοι ομιλητές:
 
Λαϊνάς Σωτήρης
 Ψυχολόγος, MSc, PhD, Συντονιστής Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας Α.Π.Θ.
 
Γεωργίου Αλέξανδρος
Κοινωνικός Επιστήμονας, MSc, Υπεύθυνος Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο των ομιλιών θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των δράσεων του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας, από την υπεύθυνη του προγράμματος, Γαβριηλίδου Δήμητρα, Ψυχολόγο, MSc, καθώς και μια παρουσίαση του Δικτύου Συνεργασίας Εκπαιδευτικών, από την Κούτρα Ελευθερία, Εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλος του Δικτύου.

Την
Κυριακή 27 Ιανουαρίου και ώρα 11:00, στο Γενικό Λύκειο Σητείας, θα πραγματοποιηθεί από τους προσκεκλημένους ομιλητές τρίωρο εργαστήρι με τίτλο «Συζητώντας για το ρόλο του σχολείου στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου της εξάρτησης», το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Στο εργαστήρι μπορούν επίσης να συμμετέχουν κοινωνικοί επιστήμονες και λειτουργοί υγείας που εργάζονται σε ανάλογους φορείς και υπηρεσίες της πόλης

Ειδικότερα, στο εργαστήρι θα δωθεί έμφαση στις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης τόσο των παραδοσιακών εξαρτήσεων (ναρκωτικά, αλκοόλ) όσο και των νέων μορφών εξαρτήσεων (διαδίκτυο, τυχερά παιχνίδια), καθώς και στο ρόλο του σχολείου στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Στόχος του εργαστήριου αποτελεί, μέσα από την αξιοποίηση της εμπειρίας των ίδιων των εκπαιδευτικών, η συζήτηση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα σχετικά με τις εξαρτήσεις και άλλα ψυχοκοινωνικά προβλήματα, καθώς η ανάδειξη των προϋποθέσεων για την αντιμετώπιση και την πρόληψή τους.


ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ:
 23/01/2019
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
στο ΤΗΛ: 2843029620 
ή στο email: sitia@selfhelp.gr 
Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας




Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019/Ώρα:11.00 
Πολύκεντρο Σητείας
 Στέφανου Ξενικάκη 37, Σητεία


Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019/Ώρα:11.00
Γενικό Λύκειο Σητείας
1ο χλμ Εθνικής Οδού Σητείας - Πισκοκεφάλου, Σητεία










 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts