ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019/Ώρα:11.00π.μ
Η πορεία, η εξέλιξη και οι προοπτικές των Κέντρων Κοινότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα παρουσιαστούν σε ημερίδα που διοργανώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»

Θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η οποία αναμένεται να αναφερθεί στο ρόλο των Κέντρων Κοινότητας, στη μέχρι σήμερα λειτουργία τους και στις προοπτικές εξέλιξης τους.

Τις εργασίες της ημερίδας, θα ανοίξει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος πρόκειται να μιλήσει για το σύνολο των δομών και δράσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Στη συνέχεια, η Άλκηστις Σταθοπούλου Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα αναπτύξει τα αποτελέσματα και τις εμπειρίες που εξήχθησαν από την μέχρι σήμερα λειτουργία των 19 Κέντρων Κοινότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Την παρούσα κατάσταση των Κέντρων Κοινότητας, αλλά και τις προοπτικές εξέλιξης τους θα αναλύσει ο Χρήστος Κύρκογλου, Προϊστάμενος Μονάδας Β’, Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Για τα Κέντρα Κοινότητας, ως βασικό παράγοντα και κομβικό σημείο του νέου συστήματος παροχής κοινωνικής προστασίας θα μιλήσει η Εύη Κάιλα, Προϊσταμένη Επιτελικής Δομής Τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο κύκλος των εισηγήσεων θα ολοκληρωθεί με τις καταγραφές δύο στελεχών αντίστοιχων δομών. Η Παναγιώτα Φαρμάκη Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πατρέων και ο Χαράλαμπος Κάβουρας Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αιγιάλειας, θα καταθέσουν τις προσωπικές τους εμπειρίες.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Υπενθυμίζεται ότι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κάθε Δήμος έχει και το δικό του Κέντρο Κοινότητας. Χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και συνιστούν μία δομή που λειτουργεί υποστηρικτικά στην εξυπηρέτηση των πολιτών, συνδράμοντας ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες.


Ξενοδοχείο Patras Palace 
Όθωνος Αμαλίας 15, Πάτρα
 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts