ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ: "RESEARCH, INNOVATION AND ENTREPRENEURSHIP - A NEW AGENDA FOR THE ENHANCEMENT OF STRUCTURAL COMPETITIVENESS"

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 26 - 27 Νοεμβρίου 2018
 ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το Goethe-Institut Athen, το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και o Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών σας προσκαλούν στη Διημερίδα με θέμα: 
"Research, Innovation and Entrepreneurship -  A new agenda for the enhancement of structural competitiveness"
 
Η Διημερίδα περιλαμβάνει μια ενότητα με εισαγωγικές ομιλίες και 6 θεματικά πάνελ στα οποία θα συμμετάσχουν ομιλητές από την Ελλάδα και τη Γερμανία.

Βασικός στόχος της Διημερίδας είναι η προώθηση της ανταλλαγής γνώσης, εμπειρίας και ερευνητικών αποτελεσμάτων μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας πάνω στον ρόλο της εκπαίδευσης (πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας), της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας έντασης γνώσης στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ελλάδα, στη Γερμανία και στην Ευρώπη. 

Σε αυτό το πλαίσιο, σκοπός είναι να προωθηθεί ο διάλογος και η συνεργασία μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών πανεπιστημιακών, εκπαιδευτικών, αναλυτών και διαμορφωτών πολιτικής, και στελεχών της βιομηχανίας. 

Επιπροσθέτως, θα συζητηθεί και η δυνατότητα συντονισμού των σχετικών δράσεων-έργων, και συγκεκριμένα ως προς το ζήτημα της εκπαίδευσης η δυνατότητα δημιουργίας ενός δικτύου σχολείων και άλλων φορέων με στόχο την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και την επίτευξη μέγιστων δυνατών συνεργιών προς την κατεύθυνση αυτή.

Η Διημερίδα γενικότερα στοχεύει στην ενδυνάμωση των θεμάτων αυτών στον δημόσιο διάλογο, στη διάδοση του μηνύματος ότι και στην Ελλάδα λαμβάνονται πρωτοβουλίες και πραγματοποιούνται δράσεις σχετικά με τα θέματα αυτά, καθώς και στην ανάδειξη της ανάγκης για την υιοθέτηση μιας ευρωπαϊκής προσέγγισης πάνω σε αυτό το ζήτημα


Goethe-Institut Athen
Ομήρου 14-16, Αθήνα











 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts