ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
28/29 Δεκεμβρίου - 01/02 Δεκεμβρίου 2018
 ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΜΙΣΟΥΣ 
 ΜIA ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ JEAN MONNET ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 
Ξεκινά το σεμινάριο 24 ωρών «Ρητορική μίσους στην Ελλάδα και την Ευρώπη» την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, ώρα 18.00-21.30 στη Θεσσαλονίκη.

Το σεμινάριο θα συνεχίσει την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, ώρα 16:00-21:00, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, ώρα 15:00-21:00 και θα τελειώσει την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, ώρα 15:00-22.00.

Το σεμινάριο αποτελεί πρωτοβουλία του Κέντρου Αριστείας Jean Monnet «Έρευνα στα Κρίσιμα Ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με το νέο Κέντρο Αριστείας Jean Monnet «Ευρωπαϊκός Συνταγματισμός και Θρησκεία(ες)» της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Εδρα Ουνέσκο "Διαπολιτισμικής Πολιτικής για μία Δραστήρια και Αλληλέγγυα Ιθαγένεια" του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 7 μμ. το σεμινάριο θα περιλαμβάνει τη δίωρη διάλεξη της κοσμήτορα της Νομικής Σχολής καθηγήτριας κ. Ελισαβέτ Συμεωνίδου-Καστανίδου για την ποινική αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους.

Διδάσκουν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κκ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, Νικόλαος Ζάικος, Ρεβέκκα Παιδή και Δέσποινα Αναγνωστοπούλου, η αν. καθηγήτρια Νομικής Θεσσαλονίκης κ. Λίνα Παπαδοπούλου, οι διδάκτορες Αθηνά Γιαννακούλα (ΔΝ, ΑΠΘ), και Νικόλαος Γαϊτενίδης (ΠΑΜΑΚ).

Στο σεμινάριο θα αναλυθούν οι σχετικές διατάξεις της ΕΣΔΑ και η νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, οι εκθέσεις των οργάνων των διεθνών συμβάσεων και συμφώνων (CERD, ICCPR), η ενωσιακή και η ελληνική νομοθεσία καθώς και η νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων


ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
 Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν μέχρι 50 άτομα. 
Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων απαιτείται προεγγραφή. Απουσίες μπορούν να γίνουν μέχρι 8 ώρες. 
Το σεμινάριο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+, Δράση Jean Monnet.
Πληροφορίες στο danag@uom.gr και 2310 891 442. 


uom.gr ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΕΓΝΑΤΙΑΣ 156, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts