ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

ΗΜΕΡΙΔΑ: "ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗΣ, ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ", ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2018/Ώρα:18.00
ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Το Γαλλικό Ινστιτούτο στα πλαίσια του Κύκλου 
«Διαχείριση της διαφορετικότητας στο σχολείο»
 διοργανώνει Ημερίδα με θέμα:
"Το σχολείο της συμπερίληψης, μια πρόκληση για τις σύγχρονες κοινωνίες"
 
 Η συνάντηση αυτή διοργανώνεται σε συνεργασία με το πρόγραμμα Erasmus + KA2 Στροφή στο σχολείο της συμπερίληψης που συντονίζει ο Σύλλογος Ενηλίκων και Νέων Ατόμων με Αναπηρία του Lot (Γαλλία)
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Στροφή» περιλαμβάνει 10 εταίρους σε 7 ευρωπαϊκές χώρες.

Ο σύλλογος APAJH, το Φεστιβάλ κινηματογράφου The Extraordinary Film Festival, Πανεπιστημιακοί, Εκπαιδευτικοί, Ειδικοί παιδαγωγοί σε διάλογο.

Η μοναδικότητα κάθε παιδιού που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε «ξεχωριστό» σε μία τάξη ενός μη ειδικού σχολείου ανοίγει το πεδίο του διαλόγου γύρω από τα ερωτήματα της συμβίωσης, των ανησυχιών και των αναπαραστάσεων που αυτή προϋποθέτει. 


Η τριπλή αναφορά στην παιδαγωγική, την κοινωνιολογία και την πραξεολογία αποτελεί το υπόβαθρο της συζήτησης. 

Το νέο αυτό ιδεολογικό παράδειγμα της συμπερίληψης επιτρέπει να δοθούν απαντήσεις στους γονείς «ξεχωριστών» μαθητών που επιθυμούν τα παιδιά τους να φοιτήσουν εκτός δομών ειδικής αγωγής.

Η θέση των τεχνών στην πορεία των νέων ατόμων με αναπηρία θα συζητηθεί επίσης: πως οι τέχνες μπορούν να αποτελέσουν μέσο για την συμπερίληψη; 

Η βραδιά ανοίγει με την προβολή ταινίας που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Extraordinary Film Festival, διεθνές φεστιβάλ μοναδικό στο είδος του από το Βέλγιο, που προτείνει στο ευρύ κοινό, στους επαγγελματίες και στα AμεΑ, μια επιλογή κινηματογραφικών έργων που παρουσιάζουν με θετική εικόνα τα άτομα με αναπηρία. Τον διάλογο εμπλουτίζει η συνδρομή της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας, με πλούσια ερευνητική δραστηριότητα στο θέμα του σχολείου της συμπερίληψης.

Ο γαλλικός σύλλογος APAJH στηρίζει ενεργά την σχολική ένταξη των παιδιών με αναπηρία. Σε συνεργασία με μια ομάδα τριάντα επαγγελματιών από επτά ευρωπαϊκές χώρες, ο σύλλογος APAJH του Λοτ συντονίζει το πρόγραμμα "Erasmus + KA2 Στροφή στο σχολείο της συμπερίληψης", βασικός σκοπός του οποίου είναι η δημιουργία μίας πιλοτικής ενότητας κατάρτισης για εκπαι-δευτικούς και βοηθούς

Το 1ο Γυμνάσιο Καματερού συμμετέχει στο πρόγραμμα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Προστασίας & Αποκατάστασης Παιδιών & Νέων με Νοητική Υστέρηση «Θεοτόκος» και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία, «Εργαστήρι».

Συμμετέχουν:
 Ελένη Γαβριηλίδου (Κύπρος), Monique Malique, (Γαλλία), Jean-Claude Arevalo(Γαλλία), Philippe Molderez (Βέλγιο), Ιωάννης Μακρής (Ελλάδα), Στέλλα Μακρυγιάννη (Ελλάδα), Όθων Μπουραντάς (Ελλάδα), Βασιλική Λύγκα (Ελλάδα)

Συντονισμός:
 Δήμητρα Μακρή (Ελλάδα)

Είσοδος ελεύθερη, ταυτόχρονη μετάφραση | Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης

  
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
 Auditorium Theo Angelopoulos
 Σίνα 31, Αθήνα








 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts