ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

ΔΩΡΕΑΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑμεΑ, ΜΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

 02 - 03 Δεκεμβρίου 2018
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ (3/12), το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει Δρ​άσεις με τίτλο:
 «Πολιτισ​μός, η κοινή μας προσδοκία - Άτομα με και χωρίς αναπηρία»
 Η Δράση περιλαμβάνει σεμινάρια (2,3 Δεκεμβρίου 17.00-19.30) και τη χορευτική παράσταση«You and I Know» (3 Δεκεμβρίου 20.00) από τη διάσημη Candoco Dance Company [Ομάδα Χορού Καντούκο] που αποτελείται από άτομα με και χωρίς αναπηρία. 

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η Κατερίνα Κασιούμη

 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΧΟΡΟΥ:  
02 - 03 Δεκεμβρίου 2018/Ώρα:17.00-19.30
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
 Φουαγιέ Ισογείου του Μεγάρου και απευθύνεται σε άτομα με ή χωρίς αναπηρία από 18 ετών και άνω. Διδάσκουν οι καθηγητές της Candoco Dance Company Mickaella Dantas και Οlivia Edginton. Απαραίτητη και μόνη προϋπόθεση είναι να αγαπούν τον χορό και την κίνηση. Μέσα από τις τεχνικές του σύγχρονου χορού, τα μέλη της Ομάδας οδηγούν τους συμμετέχοντες να εκφραστούν δημιουργικά και να γνωρίσουν την χαρά της κίνησης.
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: 
29/11/2018
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
ΤΗΛ: 210 72.82.760 
(Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00 - 15.00 e-mail: candocoworkshop@megaron.gr​

 

 ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «YOU AND I ΚNOW»
Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2018/Ώρα:20.00
Οι Candoco [Καντούκο] θα παρουσιάσουν –επίσης στο Φουαγιέ Ισογείου– το έργο «You and I Κnow» (2016) που αποτελεί παραγγελία της Ομάδας στην πολυβραβευμένη αγγλίδα χορογράφο Arlene Phillips, η οποία εδώ και 40 χρόνια έχει δημιουργήσει πάμπολλες χορογραφίες για τη μουσικοθεατρική σκηνή, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση καθώς και για τελετές μεγάλων καλλιτεχνικών και αθλητικών διοργανώσεων όπως, μεταξύ άλλων, τα Brit και τα Olivier Awards, οι Αγώνες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας 2002, η Eurovision 2009 κ.ά.

H Philips εμπνεύστηκε για τους χορευτές των Candoco, Joel Brown και Laura Patay, ένα ρομαντικό ντουέτο, γεμάτο πάθος και ευαισθησία, βασισμένο σε γνωστά ποπ τραγούδια. Μέσα σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, το κοινό, παρακολουθώντας ένα ζευγάρι να ερωτεύεται και να χωρίζει ξανά και ξανά, αναρωτιέται πώς γίνεται συχνά να αγαπάμε και να συγκρουόμαστε με το ίδιο πρόσωπο.

Η Arlene Phillips (σύλληψη, χορογραφία, σκηνοθεσία), που έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με θρυλικά ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως η Whitney Houston, η Τina Turner, οι Queen και οι Duran Duran, λέει για τη χορογραφία «You and I Κnow»: «Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα με το οποίο όλοι ταυτιζόμαστε και, μ' αυτό το ντουέτο, καλούμε το κοινό να εξερευνήσει την πολυπλοκότητά της και τον τρόπο με τον οποίο, καμιά φορά, η καθημερινότητα διαμορφώνει τις σχέσεις μας. Το "Υou and I Know" [«Εσύ κι εγώ ξέρουμε»] "πετάει το βιβλίο του κανονισμού" και γίνεται πηγή έμπνευσης για το κοινό δείχνοντάς του ποιος μπορεί να χορέψει και τι μπορεί να είναι ο χορός» ​​​​ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα


 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts