ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

ΗΜΕΡΙΔΑ: "ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΜΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟ - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ-ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ"

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018/Ώρα:18.00
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 Στο πλαίσιο της εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Μήνα για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Homo Digitalis 
διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο:
 "Ευρωπαϊκός Μήνας για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο - Πραγματικές Προκλήσεις-Νομικές και Τεχνικές Λύσεις"

Με δεδομένη την ολοένα αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου και των τεχνολογιών  πληροφορικής, η δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος υποδομών και υπηρεσιών, κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη. 
Η μονοσήμαντη νομική συμμόρφωση όμως, παρά τις σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δε θωρακίζει απόλυτα τους οργανισμούς απέναντι στις ηλεκτρονικές επιθέσεις. Η έννοια της κυβερνοασφάλειας έχει εξελιχθεί δραστικά από τότε που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά και η διεξοδική αξιολόγηση του κινδύνου είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα προς την ασφάλεια των συστημάτων δικτύου και πληροφοριών. Μέσω της διεπιστημονικής προσέγγισης της ημερίδας, στόχος είναι να αναδειχθεί η αναγκαιότητα της συνέργειας νομικών και τεχνικών μέσων για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής προστασίας των χρηστών.

Η ημερίδα έχει καταχωρηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Μήνα για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, ακαδημαϊκά ιδρύματα, νομικούς και επαγγελματίες στον κλάδο των υπολογιστών καθώς και σε όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την κυβερνοασφάλεια και τις αντίστοιχες νομικές και τεχνικές της προεκτάσεις.

Οι εκλεκτοί ομιλητές  που μας τιμούν με την παρουσία τους είναι διακεκριμένοι επαγγελματίες στο χώρο τους (νομικοί, δικαστές,  μηχανικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών) με πολυετή εμπειρία και εγγενές ενδιαφέρον για τις προκλήσεις και τις λύσεις κυβερνοασφάλειας

 


ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ:
 30/10/2018


 Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών
 Ακαδημίας 60, Αθήνα











 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts