ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!

Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ»

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Τρίτη 12 Ιουνίου 2018
Ώρα:19.00
Κατά την ανάπτυξη του ατόμου, η βιολογική ωρίμανση συμβαίνει σε όλα τα άτομα. Εφόσον βιολογικά η ωρίμανση είναι ίδια, οι σεξουαλικές ανάγκες των ατόμων με ειδικές ανάγκες αποτελούν κομμάτι της ανάπτυξής τους όπως όλων των ανθρώπων
Ο προβληματισμός βρίσκεται στο πώς εκδηλώνεται και ικανοποιείται η ενστικτώδης αυτή ανάγκη και ποιες δεξιότητες θα μπορούσαν να αναπτυχθούν για τη διαχείρισή τους.

Γι’ αυτό το λόγο, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Γενισέας Ξάνθης, ως συνέχεια παλαιότερης ημερίδας με αντίστοιχο θέμα και ο Σύλλογος «Οι φίλοι του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης» σας προσκαλούν στην Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα:
 «Ανάπτυξη δεξιοτήτων για τη διαχείριση των σεξουαλικών αναγκών σε εφήβους και νέους με νοητική ανεπάρκεια»

Βασικός στόχος αποτελεί η ευαισθητοποίηση, η πληροφόρηση και η εκπαίδευση όσων ζουν ή και εργάζονται με ΑμεΑ (οικογένεια, φίλοι, ειδ. παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, ψυχίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, στελέχη της εκπαίδευσης, νοσηλευτές, φοιτητές κτλ ) μέσω των προσκεκλημένων ομιλητών κ. Μπάρμπα Γεώργιο, επίκουρο καθηγητή ειδικής εκπαίδευσης Α.Π.Θ και του κ. Σιδερά Δημητρίου, ψυχολόγο ΤΕΠΑΕ του Α.Π.Θ.

 
ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΗ Π
Αβδήρων 50, Ξάνθη https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts