ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΑΚΩΣΗ/ΒΛΑΒΗ ΝΩΤΙΑΙΟΥ ΜΥΕΛΟΥ»

Σάββατο 09 Ιουνίου 2018/Ώρα:09.30-14.00

Η ενημέρωση απευθύνεται στα ίδια τα άτομα με κάκωση νωτιαίου μυελού, συριγγομυελία, σπονδυλοδεσία, σκλήρυνση κατά πλάκας, παραπληγία – τετραπληγία κ.λπ. στους θεσμικούς φορείς και στους συλλόγους που τους εκπροσωπούν, με στόχο την ενημέρωσή τους και στην παροχή συμβουλευτικών ιατρικών υπηρεσιών της ειδικότητας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης σε όσους το επιθυμούν.

Για το λόγο αυτό πληροφορούμε τα άτομα με τις παραπάνω παθήσεις ότι κλιμάκιο φυσιάτρων θα εξετάζει ΔΩΡΕΑΝ όσους το επιθυμούν την Παρασκευή 8  Ιουνίου, στο ΚΕΦΙΑπ Χίου (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) από τις 9.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ Παρακαλούμε όσους επιθυμούν να εξεταστούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 22710 24194 και 22710 20034, για να δηλώσουν συμμετοχή ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία. Ο Σύλλογος προτίθεται να βοηθήσει και στη μετακίνηση όσων δεν έχουν μέσο για τη μεταφορά τους στο ΚΕΦΙΑπ.

Στην εκδήλωση του Σαββάτου (9 Ιουνίου) θα παραβρεθούν και γιατροί που εργάζονται στη Χίο και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα άτομα με παραπληγία – τετραπληγία κ.λπ. και θα αναλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κάκωση νωτιαίου μυελού με την πάροδο των ετών.

Η ενημέρωση απευθύνεται στα ίδια τα άτομα με κάκωση νωτιαίου μυελού, συριγγομυελία, σπονδυλοδεσία, σκλήρυνση κατά πλάκας, παραπληγία – τετραπληγία κ.λπ. στους θεσμικούς φορείς και στους συλλόγους που τους εκπροσωπούν, με στόχο την ενημέρωσή τους και στην παροχή συμβουλευτικών ιατρικών υπηρεσιών της ειδικότητας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης σε όσους το επιθυμούν.
Για το λόγο αυτό πληροφορούμε τα άτομα με τις παραπάνω παθήσεις ότι κλιμάκιο φυσιάτρων θα εξετάζει ΔΩΡΕΑΝ όσους το επιθυμούν την Παρασκευή 8  Ιουνίου, στο ΚΕΦΙΑπ Χίου (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) από τις 9.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ Παρακαλούμε όσους επιθυμούν να εξεταστούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 22710 24194 και 22710 20034, για να δηλώσουν συμμετοχή ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία. Ο Σύλλογος προτίθεται να βοηθήσει και στη μετακίνηση όσων δεν έχουν μέσο για τη μεταφορά τους στο ΚΕΦΙΑπ.
Στην εκδήλωση του Σαββάτου (9 Ιουνίου) θα παραβρεθούν και γιατροί που εργάζονται στη Χίο και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα άτομα με παραπληγία – τετραπληγία κ.λπ. και θα αναλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κάκωση νωτιαίου μυελού με την πάροδο των ετών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:

09.30-10.00: 
Προσέλευση – εγγραφές

10.00-10.30: 
Χαιρετισμοί

Μιχάλα Σοφία – Πρόεδρος Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α., Ρούσσος Νικόλαος – Πρόεδρος της Ε.Ε.Φ.Ι.Απ., Κάρμαντζης Σταμάτης - Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Βουρνούς Μανώλης - Δήμαρχος Χίου, Κανταράκη Ελένη - Διοικήτρια Νοσοκομείου Χίου, Αθανάσιος Καρτάλης - Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χίου

10.30-10.45:
 Η διεθνής μελέτη του WHO για τα άτομα με κάκωση/βλάβη νωτιαίου μυελού και η συμμετοχή της Ελλάδας (International Spinal Cord Injury survey - InSCI survey)

Ραπίδη Χριστίνα-Αναστασία, Πρόεδρος Δ.Ε. Τμήματος Μελέτης και Αποκατάστασης Βλαβών Νωτιαίου Μυελού της Ε.Ε.Φ.Ι.Απ.

10.45-11.15: 
Διάλειμμα - καφές

11.15-13.15: 
Δια-δραστικό στρογγυλό τραπέζι με την ενεργό συμμετοχή του κοινού: Χρόνια φάση και γήρανση ατόμων με κάκωση/βλάβη νωτιαίου μυελού με διατήρηση καλής υγείας και ποιότητας ζωής:

    Μακροχρόνια αντιμετώπιση διαταραχών αυτονόμου νευρικού συστήματος:
    Διαταραχές ούρησης και αφόδευσης
    Διαταραχές καρδιαγγειακού συστήματος
    Μακροχρόνια αντιμετώπιση σπαστικότητας
    Μακροχρόνια αντιμετώπιση ελκών πίεσης- κατακλίσεων
    Μακροχρόνια αντιμετώπιση οστεοπόρωσης


ΟΜΗΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ
Πολυτεχνείου 5, Χίος
 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts