ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018

ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΤΗΝ SUSAN SCHREIBMAN ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Τετάρτη 30 Μαΐου 2018
Ώρα:10.00π.μ
Το Εργαστήριο Φιλολογίας & Νέων Τεχνολογιών του Τμήματος Φιλολογίας σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης υποδέχονται την Susan Schreibman και διοργανώνουν ένα πρωινό για τις ψηφιακές ανθρωπιστικές σπουδές, με την ευγενική συμμετοχή της.

Η Susan Schreibman είναι καθηγήτρια Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Σπουδών και επικεφαλής του Centre for Digital Humanities του πανεπιστημίου Maynooth της Ιρλανδίας. Ανάμεσα στα προγράμματα που εποπτεύει είναι το Letters of 1916-1923 και το Contested Memories: The Battle of Mount Street Bridge.

Η Susan Schreibman, η οποία θα παρουσιάσει το ψηφιακό πρόγραμμα που εποπτεύει σχετικά με την χαρτογράφηση της καθημερινής ζωής στην Ιρλανδία μέσα από την αλληλογραφία των ανθρώπων (Letters 1916-1923) και με το ψηφιακό εργαλείο σύγκρισης κειμένων που παραδίδονται σε διαφορετικές μορφές (Versioning Machine), το οποίο έχει επινοήσει.

Η διάλεξη θα γίνει στα αγγλικά και είναι ανοικτή σε όλους.Για το WORKSHOP:
Το workshop, επίσης στην αγγλική γλώσσα, απευθύνεται ειδικότερα σε όσους είναι εξοικειωμένοι με τη γλώσσα μαρκαρίσματος κειμένων ΤΕΙ και ενδιαφέρονται για τις ψηφιακές εκδόσεις.
Ο αριθμός συμμετοχής είναι περιορισμένος (30 άτομα)

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 28 Μαΐου

 Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης  - ΑΠΘ

Πανεπιστημιούπολη, Θεσσαλονίκη  https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts