ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΤΗΝ SUSAN SCHREIBMAN ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Τετάρτη 30 Μαΐου 2018
Ώρα:10.00π.μ
Το Εργαστήριο Φιλολογίας & Νέων Τεχνολογιών του Τμήματος Φιλολογίας σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης υποδέχονται την Susan Schreibman και διοργανώνουν ένα πρωινό για τις ψηφιακές ανθρωπιστικές σπουδές, με την ευγενική συμμετοχή της.

Η Susan Schreibman είναι καθηγήτρια Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Σπουδών και επικεφαλής του Centre for Digital Humanities του πανεπιστημίου Maynooth της Ιρλανδίας. Ανάμεσα στα προγράμματα που εποπτεύει είναι το Letters of 1916-1923 και το Contested Memories: The Battle of Mount Street Bridge.

Η Susan Schreibman, η οποία θα παρουσιάσει το ψηφιακό πρόγραμμα που εποπτεύει σχετικά με την χαρτογράφηση της καθημερινής ζωής στην Ιρλανδία μέσα από την αλληλογραφία των ανθρώπων (Letters 1916-1923) και με το ψηφιακό εργαλείο σύγκρισης κειμένων που παραδίδονται σε διαφορετικές μορφές (Versioning Machine), το οποίο έχει επινοήσει.

Η διάλεξη θα γίνει στα αγγλικά και είναι ανοικτή σε όλους.Για το WORKSHOP:
Το workshop, επίσης στην αγγλική γλώσσα, απευθύνεται ειδικότερα σε όσους είναι εξοικειωμένοι με τη γλώσσα μαρκαρίσματος κειμένων ΤΕΙ και ενδιαφέρονται για τις ψηφιακές εκδόσεις.
Ο αριθμός συμμετοχής είναι περιορισμένος (30 άτομα)

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 28 Μαΐου

 Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης  - ΑΠΘ

Πανεπιστημιούπολη, Θεσσαλονίκη  https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts