ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "IDECIDE", ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018/Ώρα:18.00
ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
σας προσκαλέι στην Επιμορφωτική Ημερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος: "iDecide"

Επιμορφωτική ημερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο: "iDecide" στο οποίο συμμετείχε εκ μέρους της Ελλάδας το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή κ. Κων/νο Δημόπουλο


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:

17:30 - 18:15 
Προσέλευση - Εγγραφές

18:15-19:00
 Παρουσίαση της ψηφιακής πλατφόρμας του προγράμματος iDecide (Καθηγητής Κώστας Δημόπουλος, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος)

19:00-19:20 
Εμπειρίες από την εφαρμογή του προγράμματος στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου (Αθηνά Γιαννόγκονα, Διευθύντρια του Σχολείου)

19:20-20:00 
Ερωτήσεις - συζήτηση με τους συμμετέχοντες

Τι είναι το Πρόγραμμα iDecide;
To πρόγραμμα ξεκίνησε το 2015 και αναμένεται να ολοκληρωθεί εφέτος. Είχε ως σκοπό τη δημιουργία μιας ψηφιακής εργαλειοθήκης για τα σχολεία προκειμένου αυτά να μπορέσουν να συμπεριλάβουν με πιο αποτελεσματικό τρόπο παιδιά από μειονεκτούσες ομάδες (ο όρος χρησιμοποιείται με μεγάλη ευρύτητα καθώς το πρόγραμμα ασχολείται με πολλές τέτοιες ομάδες π.χ. παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, σοβαρά προβλήματα υγείας, διαταραχές λόγου, ψυχολογικές διαταραχές, αναπηρίες, μετανάστες, με σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, κλπ). Συνολικά η εργαλειοθήκη καλύπτει 56 διαφορετικές κατηγορίες τέτοιων παιδιών.

Για κάθε μια από αυτές τις ομάδες έχει φτιαχτεί πλήρης οδηγός με οδηγίες διαχείρισής τους στο επίπεδο της τάξης, του σχολείου, σύντομη βιβλιογραφική επισκόπηση και αναφορές σε έγκυρες πηγές και φορείς στους οποίους οι εκπαιδευτικοί πορούν να ανατρέξουν για περαιτέρω βοήθεια.

Εκτός από τις πληροφορίες η πλατφόρμα αποτελεί ένα εργαλείο διαχείρισης αποφάσεων για τις ομάδες αυτές μέσα στη σχολική μονάδα καθώς και ένα εργαλείο διαβούλευσης της σχολικής κοινότητας.

Το Πρόγραμμα συντονίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και συμμετέχουν σε αυτό φορείς και σχολεία από πέντε χώρες (Κύπρος, Ελλάδα, Ρουμανία, Ιρλανδία και Πορτογαλία)
 Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα:
idecide-project.eu/index.php/el/



ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


 Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας
 Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής από το Πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα υλικά της ψηφιακής εργαλειοθήκης.




Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Προσχολικής Αγωγής  Δήμου Ελευσίνας
 Παγκάλου και Κίμωνος 11, Ελευσίνα





 





 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts