ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 Κυριακή 20 Μαΐου2018
Ώρα:11.00π.μ 
Η Ιστορική - Λαογραφική Ένωση Λάρισας «Αλησμόνητες Πατρίδες»
 διοργανώνει Ημερίδα με θέμα:
 «Πατρίδων Μνήμες - Από τον Πόντο στη Λάρισα - Η γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας»

Στην ημερίδα θα μιλήσουνε η Διδάκτορας και Φιλόλογος κ. Σοφία Καστανίδου – Αραμπατζή με θέμα «Τεμέτερον, ένα βαθύ συναίσθημα», η Φιλόλογος και Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια κ. Μαρία Βουβούση με θέμα «Η εκπαίδευση στον Πόντο», ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης πατέρας Νεόφυτος Μάχος με θέμα «Μονή Σουμελά» και η συγγραφέας και ποιήτρια κ Μαρία Αράπκουλε με θέμα «Πόντιοι ήσαν οι πρώτοι κάτοικοι της Γιάννουλης»


Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει το τμήμα ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής του Συγχρόνου Ωδείου Λάρισας με τη συμμετοχή των εξαιρετικών μουσικών Σταύρου Παπαδόπουλου – ποντιακή λύρα, Στέλιου Ηλιούδη – νταούλι και την τραγουδίστρια Σοφία Μπακάλογλου.
Το νεοσύστατο τμήμα Χορωδίας της Ιστορικής – Λαογραφικής Ένωσης Λάρισας, με υπεύθυνο διαδασκαλίας τον κ. Αλέξανδρο Κωνσταντίνου θα ερμηνεύσει τα τραγούδια «Από ξένο τόπο», «Απάνω στην τριανταφυλλιά», «Απόψε τα μεσάνυχτα», «Σαράντα μήλα κόκκινα».
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αντιπρόεδρος των Αλησμόνητων Πατρίδων κ. Νίκος Ζαρκογιάννης, τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης θα επιμεληθεί ο Ιστορικός Ερευνητής και Εκδότης του Θεσσαλικού Ημερολογίου κ. Κωνσταντίνος Σπανός

 Συνδιοργανωτής της ημερίδας είναι ο Ιερός Ναός Αναλήψεως του Σωτήρος, της συνοικίας Αβέρωφ



Ξενοδοχείο Larissa Imperial
 Φαρσάλων 182, Λάρισα









 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts