ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΗΜΕΡΙΔΑ: «Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ»

Σάββατο 19 Μαΐου 2018/Ώρα:09.15π.μ


 Ο Όμιλος Aldemar Resorts, στο πλαίσιο της 2ης επίσκεψης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
 διοργανώνει Ημερίδα με θέμα:
«Η Οικονομία της Φιλοξενίας»

Η «Οικονομία της Φιλοξενίας» είναι το πλέον βιώσιμο μοντέλο επιχειρηματικού οικοσυστήματος της χώρας μας και μας αφορά όλους. Στο επιχειρηματικό οικοσύστημα της Οικονομίας της Φιλοξενίας περιλαμβάνονται όλα εκείνα τα επαγγέλματα που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον κλάδο του τουρισμού και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτού. Ο τουρισμός αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου, ενώ αυτό που κρύβεται από κάτω είναι μία πλειάδα άλλων επαγγελματιών και επαγγελμάτων τα οποία φαινομενικά δεν έχουν άμεση σχέση με τον τουρισμό.

Κατασκευές, μεταποιήσεις, μεταφορές, δημόσιες υπηρεσίες, λιμάνια, αεροδρόμια, ταβέρνες, ταξί, πολυκαταστήματα, εμπορικά καταστήματα, ελαιοχρωματισμοί, είναι λίγα μόνο από τα επαγγέλματα  που ζουν από την οικονομία της φιλοξενίας αλλά και τροφοδοτούν το τουριστικό πακέτο με προϊόντα και υπηρεσίες υπεραξίας. Όσο πιο σύντομα το αντιληφθούμε, τόσο πιο σύντομα θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε στα χέρια μας.

Την ημερίδα στηρίζουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Εμπορικών Επιμελητηρίων Αχαΐας και Ηλείας, καταξιωμένοι επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί φορείς αλλά και στελέχη, οι οποίοι μέσα από τη δική τους ματιά θα μεταφέρουν στους νέους τις  πραγματικές ανάγκες αλλά και τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρονται μέσα στο επιχειρηματικό οικοσύστημα της Οικονομίας της Φιλοξενίας.

Η ημερίδα εντάσσεται στα πλαίσια της δράσης Academy by Aldemar, που στόχο έχει να φέρει κοντά αγορά εργασίας και εκπαίδευση, τη συνεχή κατάρτιση των στελεχών της εταιρείας και τη συνειδητοποίηση ότι η «οικονομία της φιλοξενίας» μπορεί να απορροφήσει τα ταλέντα της χώρας ανεξάρτητα από τον τομέα εξειδίκευσής τους, χωρίς αποκλεισμούς


Ξενοδοχείο Aldemar Olympian Village
 ΣΚΑΦΙΔΙΑ, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts