ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΕΧΡΑΚΗ: «ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑ»

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ
 Πέμπτη 10 Μαΐου 2018
Ώρα:18.00-20.00 
Το Παράρτημα Χανίων του Συλλόγου «Προστασία από το παθητικό κάπνισμα», το πρόγραμμα SmokeFreeGreece, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, διά των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων και η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων 
συνδιοργανώνουν Διάλεξη του καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη επιστημονικού υπεύθυνου του προγράμματος SmokeFreeGreece με θέμα:
 «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα»

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το κάπνισμα είναι η μεγαλύτερη επιδημία όλων των εποχών. Σε αυτό οφείλεται κάθε χρόνο ο θάνατος 6 εκατομμυρίων ανθρώπων και η υποβάθμιση της υγείας ακόμη περισσότερων. Δυστυχώς, οι περισσότεροι καπνιστές αρχίζουν το κάπνισμα σε προεφηβική ή εφηβική ηλικία κυρίως στο σχολικό περιβάλλον. Το αποτέλεσμα είναι να αναπτύξουν μακροχρόνια εξάρτηση από τη νικοτίνη κάτι που δυσκολεύει την απεξάρτηση αργότερα.

Το Smoke Free Greece είναι μία σειρά συντονισμένων δράσεων που διοργανώνονται από το Ερευνητικό Εργαστήριο “George D. Behrakis” της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος με στόχο τη μείωση του καπνίσματος στη χώρα μας. Σε αυτό το πλαίσιο έχει παραχθεί εκπαιδευτικό υλικό ειδικά σχεδιασμένο για να υποστηρίξει τις μαθητικές παρεμβάσεις και τους μαθητές (μαθητικό τετράδιο), καθώς και τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς (φυλλάδιο «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα»).

Στόχος των δράσεων είναι να παρασχεθεί στους μαθητές έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση για το κάπνισμα στο σύνολό του (τοξικά συστατικά του καπνού, διάφορα καπνικά και μη καιόμενα προϊόντα και η διαφήμισή τους, επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία, παθητικό κάπνισμα, εθισμός και τρόποι απεξάρτησης). Επιπλέον, οι εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία δίνουν στους μαθητές τη δυνατότητα να αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν τις ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την αντίσταση στο κάπνισμα.


Ο Παναγιώτης Κ. Μπεχράκης (MD, PhD (McGill), FCCP) είναι Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος, τέως Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίων Αθηνών και Harvard, Ερευνητής στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος και Πρόεδρος του European Network for Smoking and Tobacco Prevention Πνευματικό Κέντρο Χανίων
 Α. Παπανδρέου 70, Χανιά

 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts