ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΝ ΑΙΦΝΙΔΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ»

Σάββατο 19 Μαΐου 2018/Ώρα:10.00π.μ

 Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας σε συνεργασία με τον Α.Π.Σ. Αμφιάλης, το Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ- ΟΑΚΑ) και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (Τμήμα Κληρονομικών Παθήσεων) 
σας προσκαλεί στην Ημερίδα με θέμα:
 «Πρόληψη την Αιφνίδιου Θανάτου και την εξασφάλιση της υγείας του αθλητή»

Τα οφέλη της άθλησης είναι αναντίρρητα και πολλαπλά τεκμηριωμένα, καθώς η φυσική άσκηση επιδρά θετικά στο καρδιαγγειακό σύστημα και έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την υπέρταση, το σακχαρώδη διαβήτη, τη δυσλιπιδαιμία, και την παχυσαρκία.

Ωστόσο, η φυσική άσκηση αυξημένης έντασης έχει βρεθεί από επιστημονικές έρευνες ότι σχετίζεται με αυξημένα ποσοστά αιφνίδιου θανάτου.

Τα αίτια αλλάζουν ανάλογα με την ηλικία του αθλητή/τρια, στα παιδιά και τους εφήβους πρώτη σε συχνότητα αιτία είναι η υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια και ακολουθούν οι συγγενείς ανωμαλίες των στεφανιαίων, ενώ τα υπόλοιπα αίτια είναι αρκετά σπανιότερα. Στους ενήλικες άνω των 35 ετών, το σημαντικότερο αιφνίδιου θανάτου κατά την άσκηση είναι η στεφανιαία νόσος.

Είναι δεδομένο ότι κάθε αιφνίδιος θάνατος είτε αφορά αθλητή είτε όχι, αποτελεί ιδιαίτερα τραγικό και απροσδόκητο γεγονός και έχει αντίκτυπο στην οικογένεια και τον κοινωνικό περίγυρο. Σημαντικό, λοιπόν είναι η ενημέρωση τόσο των γονέων όσο και των ίδιων των αθλητών για τον τρόπο που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες , ενός τέτοιου τραγικού γεγονότος, ώστε τέτοια περιστατικά να μη λειτουργούν ως ανασταλτικός παράγοντας για την ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:


 Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» 
Εμ. Μπενάκη 70, Κερατσίνι  https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts