ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΗΜΕΡΙΔΑ: "ANIMATION - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ"

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 Παρασκευή 18 Μαΐου 2018/Ώρα:09.30π.μ
ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Το Διιδρυματικό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
«Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση»,
Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας & Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης
Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
διοργανώνει Ημερίδα με θέμα:
 "Animation - Εκπαίδευση - Νέες Τεχνολογίες"

Η επιστημονική ημερίδα έχει σκοπό να φωτίσει τις σύγχρονες προσεγγίσεις του αnimation στο πεδίο της εκπαίδευσης, εστιάζοντας στη χρήση των νέων τεχνολογιών και στις δυνατότητές τους  για την ανάπτυξη σύνθετων εκπαιδευτικών δράσεων.

Η ημερίδα «Κι όμως κινείται» πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και αποτελεί πια σημείο συνάντησης των Ελληνικών Φεστιβάλ κινούμενων σχεδίων, προβάλλοντας τη σημασία τους στην ακαδημαϊκή κοινότητα και ενισχύοντας  τη συνεργασία και τον διάλογο μεταξύ των νέων δημιουργών και των θεσμοθετημένων χώρων έκφρασης.

Η Ημερίδα οργανώνεται σε τρεις συνεδρίες:

Η πρώτη εστιάζει στις πρακτικές των Ελληνικών Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων και τους τρόπους μέσα από τους οποίους συστήνεται εντός τους μία άτυπη σχέση με την εκπαίδευση

Η δεύτερη συνεδρία περιλαμβάνει εισηγήσεις σχετικά με θεωρητικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις, τεχνικές αναπαράστασης και την ένταξή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

 Τέλος, η τρίτη συνεδρία επιχειρεί να ενδυναμώσει τον διάλογο ανάμεσα στις νέες τεχνολογίες και τα ΜΜΕ.

Παράλληλα με την ημερίδα «Κι όμως κινείται: Animation - Εκπαίδευση - Νέες Τεχνολογίες» το διήμερο 19-20 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο για τους φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση»

 Κεντρικό στόχο του εργαστηρίου αποτελεί η εξοικείωση των φοιτητών με οπτικοακουστικές εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας καθώς και με εφαρμογές γεωεντοπισμού. 

Οι φοιτητές θα κληθούν να εφαρμόσουν συγκεκριμένες πρακτικές μέσω ασκήσεων που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Στο πλαίσιο της ημερίδας και του εργαστηρίου, το Σάββατο 19/5/2018 θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του ΤΑΜ ανοικτή προβολή των βραβευμένων ταινιών (2017-2018) των Ελληνικών Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων.
 

 Πολυτεχνική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
  Αμφιθέατρο Τμήματος Αρχιτεκτόνων
 Πεδίον Άρεως, Βόλος

 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts