ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔIΗΜΕΡΙΔΑ: «ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ - ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ»

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
06 - 07 Σεπτεμβρίου 2017
ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Η Ελληνική Ακαδημία Νευροανοσολογίας (ΕΛΛ.Α.ΝΑ.)
διοργανώνει την Επιστημονική Διημερίδα με θέμα:
«Κέντρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης - Αναγκαιότητα & Προϋποθέσεις»
 
Η ΕΛΛ.Α.ΝΑ., η οποία είναι επιστημονικός φορέας που ιδρύθηκε από κλινικούς νευρολόγους και επιστήμονες βασικών επιστημών από τα επτά Πανεπιστήμια και τρία ερευνητικά ινστιτούτα της Πατρίδας μας, στόχο έχει την προώθηση της εκπαίδευσης και έρευνας σε θέματα που άπτονται του γνωστικού αντικειμένου της Νευροανοσολογίας
 
Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική πρόοδος στην έρευνα για την ανοσοπαθογένεια, τη διάγνωση, και τη θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης. Πρωταρχικής σημασίας ωστόσο είναι η ορθή διάγνωση, η έγκαιρη έναρξη και παρακολούθηση της ανταπόκρισης των ασθενών στη θεραπεία

H πρόοδος στην έρευνα για τη νόσο, η εμπειρία που συσσωρεύεται τα τελευταία 25 σχεδόν χρόνια από τη θεραπεία, ο ολοένα και αυξανόμενος αριθμός ανοσοτροποποιητικών θεραπειών με τις ιδιαιτερότητές τους σε θέματα παρακολούθησης, ανεπιθύμητων ενεργειών και ενδεχόμενων επιπλοκών, είναι λόγοι που καθιστούν όλο και πιο επιτακτική την ανάγκη για ολιστική, εξατομικευμένη και ενδελεχή προσέγγιση της νόσου σε όλα τα επίπεδα από ομάδα εξειδικευμένων επαγγελματιών υγείας και όχι μεμονωμένα από έναν ιατρό.
 
Για όλους αυτούς τους λόγους έχει ξεκινήσει η συζήτηση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την αναγκαιότητα λειτουργίας Κέντρων Πολλαπλής Σκλήρυνσης. 

Οι λόγοι για την ανάπτυξη τέτοιων εξειδικευμένων κέντρων, τα ενδεχόμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά ως προς την οργάνωση και λειτουργία τους θα συζητηθούν σε αυτήν τη διημερίδα

 Η εξοικείωση των κλινικών νευρολόγων και η συνεργασία τους με τα Κέντρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης και το πώς τέτοιες δομές μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη παρακολούθηση των ασθενών που οι ίδιοι φροντίζουν, είναι εξαιρετικής σημασίας στο περιβάλλον που διαμορφώνεται.
 
Ταυτόχρονα, θα αναδειχθεί η ανάγκη συνεργασίας αυτών των κέντρων με δομές όπως τα εργαστήρια Μαγνητικής Τομογραφίας και η σημασία της εξοικείωσης των κλινικών νευρολόγων με την ορθή χρήση και αξιολόγηση της MRI. Αυτή η προσέγγιση είναι απολύτως απαραίτητη για την έγκαιρη αξιολόγηση της πορείας των ασθενών, της ενεργότητας της νόσου, της πρόγνωσης της εξέλιξης της αναπηρίας, της ανταπόκρισής τους ή μη στην υποκείμενη θεραπεία, τη διαφορική διάγνωση και την έγκαιρη αναγνώριση επικείμενων ή ήδη εγκατεστημένων επιπλοκών από την ίδια τη νόσο ή τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείται.
 
 Η διημερίδα απευθύνεται σε όλους τους νευρολόγους ανεξάρτητα από την εμπειρία τους με την καθημερινή κλινική πρακτική ειδικά για τους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση. 

Έχειαποκλειστικά εκπαιδευτικό χαρακτήρα και στόχος είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις με πρακτική αξία για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση της πορείας των ασθενών τους.
 
Την εκπαίδευση των συμμετεχόντων θα αναλάβουν αναγνωρισμένοι συνάδελφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό με προηγούμενη εκπαιδευτική εμπειρία σε αυτό το γνωστικό πεδίο





ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
 3ης Σεπτεμβρίου, Θεσσαλονίκη







ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:
ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ:
"ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - INTERVIEW"
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
& ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ
"ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ"
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ
ή καλέστε στο 
ΤΗΛ: 210 5277089