ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ»

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 Τρίτη 09 Μαίου 2017 
Ώρα:10.30π.μ
Το ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθήνας και η ειδικότητα Β. Βρεφονηπιοκόμων διοργανώνουν στο πλαίσιο των Delta training Days,
Ημερίδα ανοιχτή προς το κοινό με θέμα: 
«Θεατρικό παιχνίδι - Παιδαγωγική και Θεατρολογική Προσέγγιση (Θεωρία και Πράξη)»

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Λάκης Κουρετζής, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παιδαγωγός, Σκηνοθέτης, Συγγραφέας, Δημιουργός του Θεατρικού Παιχνιδιού στην Ελλάδα και οι εκπαιδευτικοί του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, κ.α Παρζακώνη Αφροδίτη και κ. Δημήτρης Δερμάνης.
 
Σκοπός της εν λόγω ημερίδας είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν εμπειρίες που αφορούν στο θέατρο, το θεατρικό παιχνίδι και πώς αυτό εμπλέκεται με την σύγχρονη Παιδαγωγική και την καθημερινή ζωή των ανθρώπων.
 
Το Θεατρικό Παιχνίδι αποτελεί κοίτη συνάντησης όλων των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Παιγνιώδης τρόπος εμβάθυνσης των αιτιών που καλλιεργούν, ανυψώνουν και ψυχαγωγούν τον άνθρωπο.
 
Στην πεντάωρη αυτή συνάντηση, με βασικό εμψυχωτή τον κ. Λάκη Κουρετζή, θα γίνει μία απόπειρα προσέγγισης και προσοικείωσης με αυτό το “μυστηριώδες φαινόμενο“ σε θεωρητικό και βιωματικό επίπεδο
Αφού βέβαια ληφθούν υπόψιν η δυναμική της Ομάδας που θα συγκροτηθεί και η εκμετάλευση του τυχαίου που διέπει την ζωή μας. Κι όλα αυτά μέσα από την Έκπληξη, το Απρόοπτο και την Ανατροπή...
 
Οι ενότητες του σεμιναρίο θα έχουν ως εξής:
 
Α΄ Μέρος
Θεωρητική Προσέγγιση
 
Β΄ Μέρος
Βιωματική Προσέγγιση
...όταν ο χώρος ( διαμόρφωση περιβάλλοντος ) συναντά τα σημεία όψης ( κατασκευή αξεσουάρ - ”ντύνοντας” τους ρόλους ) και μαζί ακροβατούν πάνω σε ήχους ( σύνθεση φυσικών και δευτερογενών ήχων / φωνή - σιωπή ) αρκούν για να πλάσουν έναν Μύθο επί Σκηνής!
 
Το σεμινάριο απεύθυνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, θεατρολόγους, ψυχολόγους, ηθοποιούς, εργοθεραπευτές, φοιτητές κοινωνικών ανθρωπιστικών / καλλιτεχνικών σπουδών.
 
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
ΤΗΛ: 210 8225983


ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ΑΘΗΝΑΣ
Αμφιθέατρο 5ου ορόφου

Ιπποκράτους 22, Αθήνα



 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts