ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

"ΝΥΧΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ" ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
  Παρασκευή 19 Μαΐου 2017
Ώρα:18.00-02.00

Το Goethe-Institut και το Γαλλικό Ινστιτούτο σας προσκαλούν σε μια
Νύχτα της Αισθητικής
Μια νύχτα, μια γιορτή διαλόγου, γνώσης και ανακάλυψης

Σύλληψη της Νύχτας από την δραματουργό και φιλόσοφο Camille Louis και την κολλεκτίβα της Kom.post

Εδώ και τρία χρόνια το ελληνικό κοινό αγκαλιάζει με ενθουσιασμό τη Νύχτα της Φιλοσοφίας. Πάνω από 3.000 άτομα συγκεντρώνονται κάθε χρόνο για να συζητήσουν, να στοχαστούν, να ανταλλάξουν ιδέες.
 
Η φετινή τέταρτη διοργάνωση της Νύχτας γίνεται από κοινού από τα τμήματα μορφωτικής δράσης του Ινστιτούτου Goethe και του Γαλλικού Ινστιτούτου, με την υποστήριξη του Γαλλογερμανικού Ταμείου Πολιτιστικής Συνεργασίας.

Αυτή η Νύχτα της Φιλοσοφίας, νύχτα των ιδεών, θα βρεθεί στον αστερισμό της «αισθητικής», προσκαλώντας φιλοσόφους, κοινωνιολόγους, φοιτητές, επιμελητές και καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τη Γερμανία και τη Γαλλία με σκοπό να πειραματιστούν, να αφηγηθούν, να μοιραστούν.

Η πρόκληση είναι αυτή η εκδήλωση να γίνει πολυσυμμετοχική και να δώσει τον λόγο σε όλους γιατί η αισθητική αποτελεί πάνω απ’ όλα έναν χώρο όπου μοιραζόμαστε εμπειρίες. 
 
Ιδιαίτερα σ’ αυτούς τους σκληρούς καιρούς που διανύουμε, όπου τα σύνορα στην Ευρώπη ξανακλείνουν τις κοινωνίες στον φόβο και τη δυσπιστία απέναντι στον άλλον, η δημιουργία ενός αισθητικού χώρου και χρόνου μας δίνει τη δυνατότητα να σκεφτούμε και πάλι ευαίσθητες, λογικές και πολιτικές επιλογές που βλέπουν το κοινό όχι ως μονάδα αλλά ως άθροισμα ατόμων.  

Η όλη βραδιά έχει σχεδιαστεί σαν μια διέλευση ανάμεσα σε τρόπους σχέσεων, ανάμεσα σε γλώσσες, ανάμεσα σε πνευματικούς ή φυσικούς χώρους.
Ένας περίπατος που προτείνεται ως καλλιτεχνική παρέμβαση θα γίνει η αφορμή να δημιουργηθεί μια διαδρομή που θα ενώσει τα δύο κτήρια κι έτσι για μια νύχτα θα δώσει το δικό της χρώμα στην περιοχή. 



 ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
Σίνα 31, Αθήνα

 GOETHE-INSTITUT
Ομήρου 14-16, Αθήνα