ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: "ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ"

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016
Ώρα:19.00
Το ΕΠΑΛ Τυρνάβου, o Συνήγορος του Παιδιού, το Δίκτυο Νέων Ελλάδας – "Youthnet Hellas" (εταίροι της εκστρατείας "No Hate Speech Movement" του Συμβουλίου της Ευρώπης), το Παγκόσμιο Δίκτυο Νέων "Youth Social Rights Network", το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και ο συνεταιρισμός "ΘΕΣγάλα", διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο: 
"Όχι στη βία των λέξεων – Όχι στη ρητορική του μίσους"
  
 Η λεκτική βία αποτελεί, δυστυχώς, μέρος της ενδοσχολικής ή μη, βίας.

Πρόκειται για ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο που αντιμετωπίζουμε καθημερινά γύρω μας και πολύ έντονα στο διαδίκτυο. Ως βία, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ορίζεται η κάθε σωματική, ψυχολογική και λεκτική κακοποίηση, που δημιουργεί ψυχολογικό ή σωματικό πόνο ή ακόμα δημιουργεί πληγές. 

Είναι η χρήση μιας μορφής εξουσίας, που επιβάλλεται σε κάποιο θύμα, για να διατηρήσει τον έλεγχο συμπεριφοράς του θύματος, είναι η παραβίαση των δικαιωμάτων του. Επίσης, είναι κάθε συμπεριφορά ή συστηματική συμπεριφορά η οποία εξαναγκάζει, κυριαρχεί ή απομονώνει το θύμα. 

Σε πρόσφατη έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 1 στους 3 μαθητές στην Ελλάδα, δήλωσε ότι έχει πέσει θύμα σχολικού εμφοβισμού και 1 στους 2, ότι ήταν μάρτυρας σε τέτοιο περιστατικό

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση "Ρωγμή στον τοίχο" από την θεατρική ομάδα ΕΠΑΛ Τυρνάβου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα τη λεκτική βία

  
Δημοτικό Ωδείο Λάρισας 
 Πλατεία Λαού


 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/