ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) συμμετέχει και φέτος στη Διεθνή Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης (24-30 Οκτωβρίου 2016) διοργανώνοντας πολύπλευρες ενημερωτικές δράσεις που αφορούν την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα της χώρας αλλά και το ευρύτερα ενδιαφερόμενο κοινό. 

Με την ταυτόχρονη πραγματοποίηση συντονισμένων δράσεων για την Ανοικτή Πρόσβαση σε όλο τον κόσμο, στόχος της Εβδομάδας είναι η ευρεία ενημέρωση και συμμετοχή της ερευνητικής και της ακαδημαϊκής κοινότητας στις διαδικασίες Ανοικτής Πρόσβασης, στις δημοσιεύσεις και τα επιστημονικά δεδομένα της δημόσιας χρηματοδοτούμενης έρευνας.
 
Το ΕΚΤ, με ενεργό ρόλο στην προώθηση των πολιτικών και των υποδομών Aνοικτής Πρόσβασης στην Ελλάδα και την Ευρώπη, επικεντρώνει τις δράσεις της φετινής διοργάνωσης στο μέλλον της έρευνας στην Ελλάδα, δηλαδή στους νέους ερευνητές, πραγματοποιώντας 3 στοχευμένες δράσεις που τους αφορούν.



Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016/Ώρα:09.00-14.00
Σεμινάριο: 
"Η Ανοικτή Πρόσβαση στην υπηρεσία των νέων ερευνητών"
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ  
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Bασ. Κωνσταντίνου 48





24 - 27 Οκτωβρίου 2016
 Δράση "Μάθε, Άκου, Ρώτα" 
Απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
  • Μάθε: Οι επισκέπτες και οι ερευνητές μπορούν να ενημερωθούν για την Ανοικτή Πρόσβαση (ΑΠ), τα οφέλη, τις σχετικές υποδομές και τις δράσεις του ΕΚΤ, καθώς και ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων. Επίσης, θα μπορούν να ξεναγηθούν διαδικτυακά σε sites Ανοικτής Πρόσβασης, στο Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης (ώρες λειτουργίας: 08.30-20.00).
  • Άκου: Οι ερευνητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν ενημερωτικές δεκαπεντάλεπτες παρουσιάσεις για την Ανοικτή Πρόσβαση στο Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης. Πιο συγκεκριμένα, στις 11:00 και στις 14:00 καθημερινά θα πραγματοποιούνται 20-λεπτες ενημερωτικές συνεδρίες προς τους ερευνητές σχετικά με την αυτοαρχειοθέτηση σε ιδρυματικά αποθετήρια, όπως το αποθετήριο Ήλιος του ΕΙΕ. 
  • Ρώτα: Το προσωπικό του ΕΚΤ θα βρίσκεται στη διάθεση του κοινού, για να προσφέρει περαιτέρω πληροφόρηση και να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν την Ανοικτή Πρόσβαση.
Βιβλιοθήκη Eπιστήμης, Τεχνολογίας, Πολιτισμού του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης 
  Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Bασ. Κωνσταντίνου 48





Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016/Ώρα:14.00-15.00
 Webinar Σεμινάριο:
Για τη διαλειτουργικότητα των ιδρυματικών αποθετηρίων με το OpenAIRE
 ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
έως και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ekt.gr



 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/