ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: "ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ", ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «ΠΡΟΝΟΗ»

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Έναρξη: Τετάρτη 09 Νοεμβρίου 2016/Ώρα:10.00π.μ
Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Κηφισιάς- ΟΚΑΝΑ «Προνόη», σας προσκαλεί στο Δωρεάν Εργαστήριο με θέμα: 
"Δεξιότητες για Παιδιά του Δημοτικού – Προάγοντας την Προστασία του Παιδιού"

Θα έχουμε τη δυνατότητα μέσα σε 12 εβδομαδιαίες συναντήσεις να καλλιεργήσουμε και να ενισχύσουμε την προσωπική μας αυτοεκτίμηση ως γονείς / κηδεμόνες και στη συνέχεια να κτίσουμε και  αυτή των παιδιών μας.

Στόχος είναι να μας δοθεί η ευκαιρία ως γονείς / κηδεμόνες :
  • Να εξοικειωθούμε με την προσωπική και κοινωνική εκπαίδευση, καθώς και με των σημαντικότητα της αγωγής υγείας για την πρόληψη της κακοποίησης και την προαγωγή της προστασίας
  •  
  • Να συνειδητοποιήσουμε τις διάφορες μορφές κακοποίησης, τη σημερινή κατάσταση και τα αποτελέσματά της στα παιδιά
  •  
  • Να σκεφτούμε πιθανούς τρόπους πρόληψης ή να γνωρίσουμε συγκεκριμένες δεξιότητες προσέγγισης, όπως προτείνονται στο Εργαστήριο
  •  
  • Να συνειδητοποιήσουμε ποιος είναι  ο ρόλος της αυτοεκτίμησης στην πρόληψη και να αξιοποιήσουμε τρόπους που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την αυτοεκτίμηση των παιδιών μας
  •  
  • Να βασιστούμε ο ένας στις δυνάμεις του άλλου και να αλληλοϋποστηριχθούμε
  • Να ενδυναμώσουμε τη συνεργασία: Κέντρο Πρόληψης-Σπίτι-Σχολείο -Προάγοντας την Προστασία των Παιδιών.
Το Εργαστήριο  θα είναι βιωματικό, γεγονός που σημαίνει ότι όλοι γονείς θα έχουμε  την ευκαιρία μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον να μοιραστούμε προσωπικές εμπειρίες που σχετίζονται με τους στόχους του σεμιναρίου.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας  στις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων και θα έχουν τη δυνατότητα να  συμμετέχουν έως 20 μέλη.

Το Εργαστήριο θα υλοποιείται στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης "Προνόη"  πρωινές  ώρες και θα  ξεκινήσει την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και ώρα 10.00-12.00π.μ και για κάθε εβδομάδα για 12 συναντήσεις, εκτός αργιών .


ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Για περισσότερες διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη υλοποίησης του Εργαστηρίου, κ. Βασιλική Αλεξάκη, Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια Οικογένειας & Ζεύγους 
ΤΗΛ: 2108082673Προνόη
 Δήλου 10, Κηφισιά https://www.facebook.com/groups/610222592441495/