ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΗΜΕΡΙΔΑ: "ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ"

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016
Ώρα:14.00-21.00
Tα στημένα παιχνίδια, τα παράνομα αθλητικά στοιχήματα, το ντόπινγκ προσβάλλουν τις βασικές αξίες του αθλητισμού: την ακεραιότητα, τη διαφάνεια, την ηθική, το ευ αγωνίζεσθαι, το απρόβλεπτο του αποτελέσματος. 

Οι παρατυπίες αυτές δεν υπονομεύουν μόνο την αξιοπιστία του αθλητισμού, καθώς σ’ αυτές εμπλέκεται συχνά το διεθνές οργανωμένο έγκλημα, αλλά αποτελούν επίσης μια κοινωνικοπολιτισμική, πολιτική και οικονομική απειλή για την κοινωνία μας και γενικότερα για τα ευρωπαϊκά κράτη. 

Για τον λόγο αυτό το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος αποφάσισε να αναδείξει τα παραπάνω ζητήματα μέσα από τη διοργάνωση ενός πρωτότυπου δημόσιου διαλόγου.

Παρά την έμφαση που δίδεται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τις Διεθνείς Ομοσπονδίες, τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και την ευρωπαϊκή αθλητική πολιτική στην έννοια της ακεραιότητας, ένας «καθαρός» αθλητισμός είναι άραγε εφικτός; 

Η απάτη και η διαφθορά είναι άραγε πλέον αναπόφευκτες; Ποιες μεταρρυθμίσεις και ποιες διαδικασίες μπορούν ή πρέπει να εφαρμοστούν για την καταπολέμηση αυτών των φαινομένων;

Κατά τη διάρκεια των συνεδριών ειδικοί, ερευνητές και πανεπιστημιακοί που εργάζονται σε διακρατικά ευρωπαϊκά προγράμματα με θέμα την ακεραιότητα στον αθλητισμό θα προσπαθήσουν να απαντήσουν στα ερωτήματα αυτά και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των εργασιών και των ερευνών τους.
 
Σε μια ιδιαίτερη συνεδρία θα γίνει αναφορά από έλληνες εκπροσώπους του αθλητικού κόσμου και των κρατικών φορέων.

Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το γαλλικό Ινστιτούτο Διεθνών και Στρατηγικών Σχέσεων (IRIS), η Έδρα για την ακεραιότητα του αθλητισμού (Πανεπιστήμιο της Σορβόννης / Διεθνές Κέντρο Αθλητικής Ασφάλειας - ΙCSS), ο αυστριακός οργανισμός για το ευ αγωνίζεσθαι , το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Queen’s του Μπέλφαστ, το Πανεπιστήμιο Limerick της Ιρλανδίας, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, το Διεθνές Συμβούλιο Προπονητικής Αριστείας (ΙCCE) .

Σε συνεργασία με την Κ .Ε. Α. ΚΩΔΙΚΑΣ Ευ Αγωνίζεσθαι, κοινωνία πολιτών για την προστασία της αθλητικής ακεραιότητας και διαφάνειας στον Ελληνικό αθλητισμό


 Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
Σίνα 31, Αθήνα



 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/