ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ: "ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ - ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ"

18 - 19 Οκτωβρίου 2016 
Το ΑΠΘ ανοίγει τις πόρτες του στους φορείς απεξάρτησης για ένα πλούσιο διήμερο καλλιτεχνικών δράσεων και ανοικτών συζητήσεων που απευθύνονται στη φοιτητική κοινότητα αλλά και σε ολόκληρη την πόλη της Θεσσαλονίκης

Φοιτητές και κοινό θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με μέλη, στελέχη και εθελοντές  των φορέων απεξάρτησης σε διαφορετικούς χώρους του ΑΠΘ, όπου θα δημιουργηθούν για δύο μέρες «εστίες» τέχνης,ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του διημέρου θα περιλαμβάνει εκθέσεις εικαστικών, φωτογραφίας, κεραμικών και χειροποίητων αντικειμένων, κινηματογραφικές προβολές, παράσταση μαύρου θεάτρου, μουσικά δρώμενα και συναυλία. Όλες οι καλλιτεχνικές δράσεις φέρουν την υπογραφή μελών των προγραμμάτων απεξάρτησης, μεταφέροντας ένα ηχηρό μήνυμα για τη δυνατότητα του ανθρώπου να αλλάζει και να ξαναπιάνει το νήμα της ζωής και της δημιουργίας.

Με τη συμμετοχή εκπρόσωπων των φορέων και πανεπιστημιακών θα διοργανωθούν δύο ανοικτές συζητήσεις με θέμα τη θεραπεία και την επανένταξη στα χρόνια της κρίσης, και τη σχέση τέχνης και απεξάρτησης, ενώ ενημερωτικά περίπτερα θα λειτουργούν καθ’  όλη τη διάρκεια του διημέρου.

Το διήμερο είναι πρωτοβουλία της Διεπιστημονικής Επιτροπής Μελέτης Προτάσεων για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών του ΑΠΘ.

Στο διήμερο συμμετέχουν:
  • ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ, ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ,​  ​ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, ΚΕΘΕΑ ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
  • Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΑΡΓΩ (ΨΝΘ)
  • Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων ΙΑΝΟΣ (ΓΝΘ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» - ΨΝΘ)
  • Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ –ΟΚΑΝΑ)
  • MEΘΕΞΙΣ, πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της αλκοολεξάρτησης (ΨΝΘ)
  • ΟΚΑΝΑ

 

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

 

 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/