ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

1ο ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ: "Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ", ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 Πέμπτη 02 Ιουνίου 2016/Ώρα:09.30
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Τα νέα δεδομένα, οι καινοτομίες και τα νέα συστήματα διασφάλισης και ελέγχου ποιότητας που χρησιμοποιούνται στις βιομηχανίες τροφίμων και ποτών, από τα ταχυφαγεία μέχρι τα βιολογικά και ανακυκλώσιμα προϊόντα, θα παρουσιαστούν στο 1ο Βιομηχανικό Συμπόσιο Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών που διοργανώνει το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων.

Ο τομέας των Τροφίμων στην Ελλάδα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τομείς της ελληνικής μεταποίησης του δευτερογενούς τομέα, από τους βασικούς κινητήριους μοχλούς της ελληνικής οικονομίας, και γι’ αυτό απαιτείται εγρήγορση και συνεχής εξέλιξη. 

Για το λόγο αυτόν ο τομέας Διατροφής και Διαιτολογίας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας επιθυμώντας να γίνει αρωγός και να συνεισφέρει με τον τρόπο του ως φορέας εκπαίδευσης και διαχείριση ειδικευμένων γνώσεων, διοργανώνει το 1ο Βιομηχανικό Συμπόσιο Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών, με στόχο να κωδικοποιηθούν και να αναλυθούν από τεχνολόγους τροφίμων μεγάλων εταιριών οι νέες τάσεις και οι νέες προκλήσεις της βιομηχανίας τροφίμων και η ανταπόκριση των εταιριών σε αυτές

  
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ:
  • 9.30-10.00 Εγγραφές
  • 10.00-10.20 Χαιρετισμοί
  • 10.20-10.30  Έναρξη εργασιών από την ειδική γραμματέα περιφερειακού τμήματος Βορείου Ελλάδος Πανελλήνιας Ένωσής Τεχνολόγων Τροφίμων κυρία Έλενα Σακαρέλη, Πρόεδρος  τράπεζας Δρ. Μήτσιου Μαρία / συντονισμός Παπαχρήστου Μαρία, στέλεχος Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών
  • 10.30 -10.50 Βαϊκούση Χαρίκλεια γεωπόνος, επιστήμη τροφίμων m.sc., ph.d.
ΔΑΟΚ Θεσσαλονίκης, τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου «Αρμόδιες αρχές ελέγχου και επίσημος έλεγχος στη βιομηχανία τροφίμων - κοινός στόχος η ασφάλεια και το όφελος των καταναλωτών»
  • 10.50 -11.10 Δρ Μήτσιου Μαρία, καθηγήτρια ειδικής φυσικής, φυσικοθεραπεύτρια και διδάκτωρ ΑΠΘ«Κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις της Διατροφικής Υγείας στον καιρό της κρίσης»
  • 11.10 -11.30 Εμβαλωματής  Αντώνης, υπεύθυνος διαχείρισης ποιότητας –ΣΟΥΡΩΤΗ ΑΕ
Επιθεωρητής συστήματος διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων (iso 2200) – haccp
«Εφαρμογή των αρχών haccp και των απαιτήσεων του πρότυπου eλοτ εν iso 22000 στη βιομηχανία εμφιάλωσης νερού»
  • 11.30 -11.50 Παππάς Μιχαήλ, Τεχνολόγος τροφίμων. Διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης «ΓΙΟΡΟΓΛΟΥ - ΜΠΟΝΙΤΑ e.e.»«Περιορισμός ποιοτικών προβλημάτων παρασκευασμάτων κρέατος (γύρου) με χρήση εδώδιμων οξέων και των αλάτων τους».
  • 11.50 -12.00 Ερωτήσεις
  • 12.00 -12.10 μικρό διάλειμμα
Πρόεδρος  τράπεζας Τσιαγκίδης Σταύρος / συντονισμός Νταμπίζα Ναταλία, στέλεχος τεχνολογίας τροφίμων και ποτών
  • 12.10-12.30  Χρήστος Μουρτζιόπουλος, quality assurance manager  barba stathis s.a.
«Οι λύσεις της βιομηχανίας στην εμπέδωση ποιότητας –ασφάλειας –καινοτομίας».
  • 12.30-12.50 Σέργιος Τουχικιάν Τεχνολόγος Τροφίμων Γαλακτοβιομηχανία «Κορυφή» Σέρρες
Τεχνολογία παραγωγής παραδοσιακών καινοτόμων προϊόντων». 
  • 12.50-13.10 Δρ Σαλπιγγίδης Γιώργος Διευθυντής Αμπελουργικού τμήματος Αμπελουργίας Τσάνταλη «Sense of placebeyond standards»
  • 13.10-13.30 Τσιαγκίδης Σταύρος Υπεύθυνος διασφάλισης ποιότητας «Εταιρία Βεργίδης –δοικητικό μέλος της Π.Ε.ΤΕ.Τ «Εφαρμογή του συστήματος haccp σε αρτοποιία – ζαχαροπλαστική με απλά βήματα».
  • 13.30-13.40  Ερωτήσεις
Πρόεδρος  τράπεζας Δρ. Ζαφειριάδης Θωμάς/συντονισμός Παπαγεωργίου Θεόδωρος, στέλεχος τεχνολογίας τροφίμων και ποτών.
  • 13.40-14.00 Δρ. Ζαφειριάδης Θωμάς Κτηνίατρος-Τεχνολόγος Τροφίμων MSc. Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Π.Ε.ΤΕ.Τ. «Συστήματα Διασφάλισης Ασφάλειας Τροφίμων (ISO 22000 – IFS – BRC) – Απαιτήσεις και Διαφορές».
  • 14.00-14.20 Ευστάθιος Χρόνης κτηνίατρος ΑΠΘ, μικροβιολόγος τροφίμων συνεργάτης estia lab ike «Προϊόντα βιολογικής γεωργίας – νομοθεσία και κανονιστικές απαιτήσεις».
  • 14.20 -14.30 Ερωτήσεις
  • 14.30-14.40  Συμπεράσματα / λήξη Συμποσίου