ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΓΥΝΑΙΚΑ & HIV», ΑΠΟ ΤΟ "ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ"

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
  Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016/Ώρα:17.15-21.30
ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Ημερίδα με θέμα «Γυναίκα & HIV», διοργανώνει το Κέντρο Ζωής στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Η ημερίδα έχει στόχο την ανάδειξη των ειδικών ζητημάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι οροθετικές γυναίκες στην Ελλάδα σε ιατρικό, ψυχολογικό και κοινωνικό επίπεδο, καθώς και την παρουσίαση των τρόπων αντιμετώπισής τους.

Σημαντικό είναι να σημειωθεί, περίπου το 17,5% των συνολικών HIV διαγνώσεων στην Ελλάδα γίνεται σε γυναίκες, με τη μεγαλύτερη συχνότητα νέων διαγνώσεων να εντοπίζεται στην ηλικιακή ομάδα 25-29. 

Παράλληλα, λόγω βιολογικών και ψυχοκοινωνικών παραγόντων οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στον HIV, ενώ δυσκολεύονται να ζητήσουν  προφυλάξεις  κατά τη σεξουαλική επαφή. Τέλος, σχετικές έρευνες έχουν καταγράψει ότι καθυστερούν να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης του HIV και δεν αναζητούν έγκαιρα ιατρική βοήθεια.

Με δεδομένο τα παραπάνω στοιχεία, το νέο γραφείο του Κέντρου Ζωής στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιεί αυτή τη δράση, για να συμβάλει στην ενημέρωση του κοινού της Βόρειας Ελλάδας, σχετικά με τους τρόπους στήριξης των οροθετικών γυναικών, αλλά και τη σημασία που έχει η πρόληψη στη ζωή όλων μας

Η ημερίδα υλοποιείται με την υποστήριξη της Bristol-Myers Squibb ενώ οι  υπηρεσίες του Κέντρου Ζωής στη Θεσσαλονίκη  παρέχονται με την υποστήριξη του «αλληλεγγύη – Solidarity Now»


kentrozois.gr


Ξενοδοχείο Makedonia Palace