ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

CAREER FAIR.4ALL - ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016
Ώρα:11.00-19.00
To Career Fair.4all είναι η πρώτη διοργάνωση που φέρνει την ελληνική αγορά εργασίας κοντά στα άτομα με αναπηρία


Πάνω από 15 εταιρείες, φορείς και ειδικοί σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης και εμψύχωσης θα συνευρεθούν με ανθρώπους με κάποια μορφή αναπηρίας σαν ένα πρώτο βήμα γνωριμίας και αλληλεπίδρασης.

Σκοπός του Career Fair.4all είναι να κινητοποιήσει τα άτομα με αναπηρία, να ευαισθητοποιήσει το εργοδοτικό περιβάλλον σε θέματα εργασιακής περιθωριοποίησης και να δημιουργήσει συνθήκες επαγγελματικής προοπτικής και απορρόφησης για ένα ΕΝΕΡΓΟ ανθρώπινο δυναμικό που μένει στην αφάνεια.
 

Βασικός άξονας του Career Fair είναι η προσωπική επαφή των ατόμων με στελέχη εταιριών (μέσω της πραγματοποίησης συνεντεύξεων ή της συζήτησης πάνω στο βιογραφικό του υποψηφίου) και η ενδυνάμωση του επαγγελματικού τους προφίλ

Το Career Fair.4all έχει οργανώσει ειδικές εκπαιδευτικές ημερίδες για τις εταιρείες και τους υποψηφίους που θα προηγηθούν της Ημέρας Καριέρας. 

Πιο συγκεκριμένα, το British Council έχει αναλάβει τη διεξαγωγή ειδικού σεμιναρίου για τις εταιρείες σχετικά με την σωστή ένταξη υποψηφίων με αναπηρία ενώ η εταιρεία αξιοποίησης ανθρώπινου δυναμικού RandStad έχει αναλάβει την προετοιμασία των υποψηφίων (συμβουλές για το βιογραφικό, τη συνέντευξη, ή ακόμα και την online εικόνα των ατόμων).

Οι άνθρωποι με αναπηρία είναι η μεγαλύτερη μειονότητα στον κόσμο αποτελώντας το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού. Στην Ελλάδα, σχεδόν το 10% του πληθυσμού πάσχει από κάποια μορφή αναπηρίας. Στην Ευρώπη, το 52% του εργατικού δυναμικού των ανθρώπων με αναπηρία παραμένουν οικονομικά ανενεργοί σε σχέση με το αντίστοιχο 28% ανθρώπων χωρίς αναπηρία. Ο κοινωνικός αποκλεισμός τους φέρει απώλεια πιθανού κέρδους ύψους ενός τρισεκατομμυρίου! (info: www.ilo.org)

Το Career Fair.4all διοργανώνεται από την GloVo.4all η οποία ασχολείται με την ένταξη και ενσωμάτωση ατόμων με κινητική και αισθητηριακή αναπηρία στον εθελοντισμό με την υποστήριξη του kariera.gr σε συνδιοργάνωση με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. 

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. 
www.glovo.com.gr


ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
 Κτήριο "Mηχανουργείο", Δ12