ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΕΓΚΥΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ,ΤΗ ΛΟΧΕΙΑ,ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΟΝΕΪΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΔΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ
Στο ΠΕΔΥ Μ.Υ. Αγίας Παρασκευής από τον Σεπτέμβρη του 2015 διεξάγεται με επιτυχία η Δράση των μαιών της Μονάδος «Προετοιμασία εγκύων για τον τοκετό, τη λοχεία, το θηλασμό και τη γονεϊκότητα», γνωστά και ως μαθήματα Ανώδυνου Τοκετού/Ψυχοπροφυλακτικής με σκοπό την παροχή μιας πραγματικής δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προς τις έγκυες.

 Η Δράση απευθύνεται σε έγκυες όλων των περιοχών, ασφαλισμένες όλων των ταμείων αλλά και ανασφάλιστες οι οποίες καλούνται να παρακολουθήσουν έναν κύκλο πέντε μαθημάτων (συνήθως 2 φορές την εβδομάδα πραγματοποιούνται μαθήματα) τα οποία είναι δωρεάν, πρωινά (11.00-14.00), τρίωρα και πραγματοποιούνται στον ημιόροφο του κτιρίου σε έναν ασφαλή και καθαρό χώρο. Κάθε μάθημα αποτελείται από το θεωρητικό μέρος και το βιωματικό.

 Στο θεωρητικό μέρος παρέχονται όλες οι γνώσεις όσον αφορά την περιγεννητική περίοδο ενώ το βιωματικό μέρος αποτελείται από απλές ασκήσεις εγκυμοσύνης, αναπνοές κατά την διάρκεια του τοκετού, χαλάρωση, επίδειξη με κούκλες θέσεων θηλασμού κ.α.

 Όλα τα μαθήματα φυσικά απευθύνονται και στους συντρόφους ή το υποστηρικτικό πρόσωπο της εγκύου αλλά σε μη δυνατότητα παρουσίας τους συστήνεται τουλάχιστον η παρακολούθηση του τελευταίου μαθήματος όπου γίνεται λόγος για την ψυχολογ ία της λοχείας, την φροντίδα του νεογνού και την βοήθεια του συντρόφου στα διάφορα στάδια του τοκετού. 

Παράλληλα στον ίδιο χώρο έχει δημιουργηθεί από το καλοκαίρι Στάση/Ιατρείο Θηλασμού που λειτουργεί καθημερινά από τις 7.30πμ – 17.30μμ σύμφωνα και με τον Ν.4316/2014 που ορίζει χώρους σε δημόσιους φορείς φιλικούς προς την θηλάζουσα μητέρα και το παιδί της. 

Στον χώρο αυτόν υπάρχουν άνετα καθίσματα για τη θηλάζουσα, μαξιλάρι θηλασμού, παροχή νερού, παροχή ρεύματος σε επιθυμία άντλησης , αλλαξιέρα ,δυνατότητα απομόνωσης εάν θηλάζουν ταυτόχρονα περισσότερες από μία μαμάδες καθώς και δυνατότητα συμβουλευτικής από τις μαίες, μετά από συνεννόηση, σε τ υχόν προβλήματα θηλασμού.

  Ο χώρος έχει αναγνωριστεί ως κατάλληλος και από το Πρόγραμμα του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού «ΑΛΚΥΟΝΗ: Εθνική πρωτοβουλία Προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού».

Η Δράση «Προετοιμασία εγκύων για τον τοκετό, τη λοχεία ,το θηλασμό και τη γονεϊκότητα» απευθύνεται σε έγκυες που βρίσκονται στην 31η εβδομάδα και μετά αλλά συστήνεται η έγκαιρη κράτηση θέσης ώστε να διασφαλιστεί η συμμετοχή τους λόγω ολιγομελών ομάδων και αυξημένου ενδιαφέροντος κατά περιόδους.

ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΘΕΣΗΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΤΗΛ: 2106016911 
ή
 με inbox στη σελίδα τους στο Fb: 
Μαίες-ΠΕΔΥ Αγίας Παρασκευής