ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΥΓΙΕΙΣ ΝΕΦΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Κ.Ε.Φ.Ι. ΑΘΗΝΩΝ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016
Ώρα: 17.00-21.00
Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Νεφρού (10.03.2016),ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα, με θέμα:
 «Υγιείς Νεφροί για όλους»
 
Στόχος είναι η ενημέρωση του κοινού και η ανάδειξη των τελευταίων εξελίξεων και βέλτιστων πρακτικών για την υποστήριξη των ασθενών με ΧΝΝ. Μία ασθένεια από την οποία πάσχει το 10% του πληθυσμού, δηλαδή περίπου 1.000.000 άτομα στην Ελλάδα. Μάλιστα, προβλέπεται αύξηση της νόσου κατά 17% μέσα στην επόμενη δεκαετία, ενώ σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η ΧΝΝ αναγνωρίζεται πλέον ως ζήτημα δημόσιας υγείας διεθνώς.

Οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης έχουν ως στόχο την κινητοποίηση για την πρόληψη και την καλύτερη φροντίδα των νεφρών, ειδικά στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως είναι τα άτομα που πάσχουν από αρτηριακή υπέρταση και σακχαρώδη διαβήτη, δύο από τις κυριότερες αιτίες εμφάνισης Χρόνιας Νεφρικής Νόσου. Επιπλέον παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης της πάθησης είναι επίσης το κάπνισμα, η ανθυγιεινή διατροφή και η ανεπαρκής ενυδάτωση. Για αυτό το λόγο, ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών, σας καλεί να εορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού με μια συμβολική κίνηση: πίνοντας ένα ποτήρι νερό και προσφέροντας άλλο ένα σε κάποιον άλλο. Η ενέργεια αυτή μας υπενθυμίζει πως οι νεφροί είναι ζωτικά όργανα και πως οφείλουμε να τους φροντίζουμε διατηρώντας έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής, και παραμένοντας ενημερωμένοι για τα αίτια και τους κινδύνους της ΧΝΝ, καθώς και για την ανάγκη έγκαιρης διάγνωσης και σωστής αντιμετώπισής της.

Η Χρόνια Νεφρική Νόσος είναι ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας που χαρακτηρίζεται από έλλειψη συμπτωμάτων κατά τα αρχικά στάδια της νόσου. 

Συγκεκριμένα, είναι δυνατόν, κάποιος να χάσει μέχρι και το 90% της νεφρικής του λειτουργίας και να μην εμφανίζει συμπτώματα! Η έγκαιρη λοιπόν διάγνωση της νόσου είναι κρίσιμη, καθώς η επαρκής θεραπεία μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξή της προλαμβάνοντας την ανάγκη για σοβαρή ιατρική παρέμβαση, αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση ή ακόμη και μεταμόσχευση. Σε πρώιμο στάδιο η διάγνωση της ΧΝΝ μπορεί να γίνει με τις συνήθεις εξετάσεις ούρων ή αίματος.
Αγκαλιάζοντας την κοινότητα των ασθενών με καρκίνο του Νεφρού, εκτός από τη σημερινή εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, το ΚΕΦΙ έχει ξεκινήσει στοχευμένες ενημερωτικές δράσεις με τη διανομή έντυπου υλικού σε συλλόγους ασθενών με καρκίνο σε όλη τη χώρα. Έχει συσταθεί Ομάδα Ασθενών & Περιθαλπόντων Καρκίνου του Νεφρού κάτω από την ομπρέλα του Κ.Ε.Φ.Ι., που βοηθά άλλους συμπάσχοντες με ενημέρωση, ανταλλαγή χρηστικών πληροφοριών, ψυχο-κοινωνικής υποστήριξης για να ξεπεράσουν τα προβλήματα που δημιουργεί η νόσος.

Στο πλαίσιο αυτό, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. κ.Ζωή Γραμματόγλοου, δήλωσε: «Οι δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στις μέρες μας, δυσχεραίνουν και την πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πρόληψη και κατάλληλη θεραπεία μιας ασθένειας που, όπως δείχνουν τα στοιχεία, θα συνεχίσει να πλήττει μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Παράλληλα, δεσμεύεται να παραμείνει ενεργά στο πλευρό των ασθενών που την έχουν ανάγκη».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:
-Ζωή Γραμματόγλο
 Πρόεδρος Κ.Ε.Φ.Ι.

-Αναστάσιος Θάνος
 Συντονιστής Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής , Νοσοκομείο «ο Άγιος Σάββας», Χειρουργός Ουρολόγος MD, Phd, FEBU,

-Θεόδωρος Λούτας
 Νοσηλευτής Ναυτικού Νοσοκομείου

-Ιωάννης Αυγουστάτος
 Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής

-Αλέξανδρος Αρδαβάνης
 Παθολόγος Ογκολόγος, Διευθυντής Α’ Παθολογικού Τμήματος, Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας»


Ξενοδοχείο Τιτάνια