ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΟΜΙΛΙΑ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ: «ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ, ΠΟΙΑ ΕΙΜΑΙ;», ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ & TΟN ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016
Ώρα:19.00
Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας και ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων Ν. Λάρισας σας προσκαλούν να λάβετε μέρος σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και προβληματισμό με θέμα: 
 «Ποιος είμαι, Ποια είμαι;»

Εισηγήτρια:
κα.Διονυσία Τριπολίτου
Κοινωνιολόγος  

Θα μας δοθεί η ευκαιρία να κατανοήσουμε το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στη ζωή μας οι καταβολές μας από τις προηγούμενες γενιές και οι προσωπικές μας εμπειρίες. Ποια είναι η δύναμη των στερεότυπων μας.

Πώς επηρεάζεται η στάση ζωής μας από την επικοινωνία με τους άλλους, από την συμμετοχή μας σε ομάδες και από την κοινωνική δράση ή την αδράνεια μας. 

Ποιος είναι ο ρόλος μας και πώς αλληλεπιδρούμε. Αν και πόσο η κρίση προκάλεσε έκπτωση στις αξίες και τις αρχές μας. Ποια «μηνύματα» μεταφέρουμε στο περιβάλλον μας. Πώς θα διευρύνουμε τη κριτική μας σκέψης. Πώς να διαχειριστούμε τις αλλαγές και τα εμπόδια.

Γνωρίζοντας ποιοι είμαστε, δημιουργούμε την προϋπόθεση να ανακαλύψουμε τον όμορφο εαυτό μας και να τον μοιραστούμε με τους άλλους. 

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί γινόμαστε προπονητές στην καθημερινότητα, εμψυχωτές στην οικογένεια και πρότυπα στην κοινωνία. Η διαδικασία της μάθησης δεν χρειάζεται επιβολή αλλά αγάπη, κατανόηση, παρότρυνση και καθοδήγηση.
 
Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, σε γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους.


 Στέγη Αλληλεγγύης