ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΠΑΝΙΩΝ ΝΟΣΩΝ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Δωρεάν επισκέψεις στο εξειδικευμένο Ιατρείο Σπάνιων Νόσων προσφέρει το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων.

Η προσφορά εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής συνεισφοράς του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και αφορά παιδιά που παρουσιάζουν συγγενείς ανωμαλίες, νοητική καθυστέρηση ή μεταβολικό νόσημα που δεν έχει διαγνωστεί σαφώς λόγω σπανιότητας.
 

Οι Σπάνιες Νόσοι είναι κατά κανόνα σοβαρές και χρόνιες, προκαλούν αναπηρίες, ενώ ενδέχεται να απειλήσουν ακόμα και τη ζωή των ασθενών. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ότι στην Ελλάδα, υπολογίζεται πως 1 στους 10 πάσχει από κάποια Σπάνια Νόσο. Σε ποσοστό 50%, η εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων καταγράφεται στην παιδική ηλικία, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία. Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πολλοί από τους ασθενείς με Σπάνιες Νόσους μπορούν να ζήσουν φυσιολογικά, εφόσον η ασθένειά τους διαγνωστεί έγκαιρα και αντιμετωπιστεί κατάλληλα.

Το Ιατρείο Σπάνιων Νόσων του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών είναι το πρώτο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στη χώρα σχετικά με την περίθαλψη των ατόμων με Σπάνιες Νόσους. Το Ιατρείο λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Παιδιατρικού Κέντρου στο Μαρούσι, με τη συμμετοχή κορυφαίων ιατρών πολλών παιδιατρικών ειδικοτήτων και υποειδικοτήτων.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική σελίδα του προγράμματος των τακτικών εξωτερικών ιατρείων του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών που προσφέρει τη δυνατότητα στους γονείς να κλείνουν εύκολα και γρήγορα το ραντεβού τους με ιατρούς όλων των παιδιατρικών ειδικοτήτων και υποειδικότητων.​ 


 ΡΑΝΤΕΒΟΥ:
 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο:
 210 6862397
 τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, από τις 11.00-14.00 για να κλείσουν το ραντεβού τους.