ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΧΩΣ ΒΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ", ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

ΑΠΑTEITAI ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016/Ώρα:19.00
 ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Η πρωτοπόρα ομάδα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά «Αέρινη Πόλη»,
σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση με γονείς και εκπαιδευτικούς

Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε εκτενώς για τη βία στα σχολεία και στην οικογένεια, έχουν δοθεί αριθμοί, έχουν δημοσιευτεί έρευνες με δεδομένα και θεωρίες, έχουμε πια καταλάβει τι συμβαίνει στα παιδιά στην εποχή μας.

 Τα κρούσματα βίας υποδεικνύουν ένα τεράστιο έλλειμμα στην επικοινωνία και την ενσυναίσθηση μεταξύ των παιδιών, μεταξύ εκπαιδευτικών και παιδιών, γονέων και παιδιών. 

Η επικοινωνία, όσο και αν η αγάπη είναι δεδομένη, μαθαίνεται. Με απουσία ενσυναίσθησης, ακόμα και την καλύτερη πρόθεση να έχει κάποιος, ειδικά στη συναναστροφή με τα παιδιά είναι εύκολο να ξεκινήσει ένας φαύλος κύκλος βίας.

Στη συνάντησή μας θέλουμε να συζητήσουμε για το πώς σπάμε αυτόν τον κύκλο. Τι εργαλεία χρησιμοποιούμε για να μην πυροδοτήσουμε τον κύκλο της βίας. Τι είναι ενσυναίσθηση, πώς την αντιλαμβανόμαστε και την επικοινωνούμε, πόσο σημαντικό είναι να ενσωματωθεί στην εκπαίδευση στο σχολείο, αλλά και στην οικογένεια.
 
Ο Αντώνης Μπέρτος, ψυχολόγος ΕΚΠΑ-ιδρυτής της «Αέρινης Πόλης», θα μιλήσει για τα θέματα αυτά και θα κατευθύνει τη συζήτηση.
Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης, με αφορμή το βιβλίο της Κατερίνας Χριστόγερου Εγώ είμαι εγώ... και μου αρέσω!, 101 δραστηριότητες για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών, θα δουλευτούν με τους συμμετέχοντες βιωματικές ασκήσεις που συνδυάζουν τις θεματικές της αυτοεκτίμησης και της επικοινωνίας δίχως βία ως δύο απόλυτα συγκοινωνούντων δοχείων!

Ο Αντώνης Μπέρτος είναι ψυχολόγος ΕΚΠΑ, ιδρυτής της «Αέρινης Πόλης» και έχει μεγάλη εμπειρία στα εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη σε σχολικές ομάδες, έχοντας εργαστεί για δέκα χρόνια, με περίπου 3.010 σχολικές ομάδες, ειδικευμένος στο πρόγραμμα «Επικοινωνία δίχως βία, για σχολεία δίχως βία» (2011-2012) που διοργάνωσε το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η «Αέρινη Πόλη» είναι μια πρωτοπόρα ομάδα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά. Πραγματοποιεί με μεγάλη επιτυχία σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία στην Αττική και στην επαρχία τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Επικοινωνία Δίχως Βία» για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, με βασικά εργαλεία το χοροθέατρο, το παιχνίδι ρόλων και τη ζωγραφική. Επίσης, διοργανώνει στο Εργαστήρι Μελέτης Παιδικής Ηλικίας εργαστήρια για γονείς και παιδιά και σεμινάρια για ενήλικες.


 ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΧΩΣ ΒΙΑ». Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί.


ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
 Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.