ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΚΟΗΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟ ΑΚΟΗΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Πέμπτη 03 Μαρτίου 2016/Ώρα:11.00-13.00
 ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) θέσπισε για πρώτη φορά φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ακοής στις 3 Μαρτίου με σκοπό κάθε χρόνο να πραγματοποιούνται δράσεις για την ενημέρωση του κοινού στα θέματα της ακοής σε συνεργασία με την Επιτροπή Ακοολογίας του IALP (International Association of Logopedics and Phoniatrics).

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα iCARE σε συνεργασία με την Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος για την Βαρηκοΐα του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών και το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα

Η εκδήλωση η οποία απευθύνεται ιδιαίτερα σε όλους τους φοιτητές του ΠΑΜΑΚ αλλά και στο προσωπικό και eίναι ανοικτή προς οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

 Σκοπός είναι η ενημέρωση για την πρόληψη διατήρησης της ακοής στη νέα γενιά καθώς και μέτρα πρόληψης από την έκθεση στη μουσική, είτε ζωντανής είτε μέσω χρήσης συσκευών με ακουστικά iPods, MP3.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίλεκτοι έλληνες και ξένοι ομιλητές, μέλη των ανωτέρω φορέων, λογοπεδικοί και ΩΡΛ-ακοολόγοι, από τις Πανεπιστημιακές ΩΡΛ κλινικές των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης και του Αττικού Αθηνών, καθώς επίσης και επισκέπτες Erasmus από το LMU Moνάχου, οι οποίοι με ιδιαίτερη προθυμία υποστηρίζουν τη δράση αυτή!

Η ενημέρωση θα είναι διαδραστική, ενώ θα διενεργηθεί δωρεάν ανιχνευτικός έλεγχος ακοής σε ιδιαίτερο χώρο για όσα άτομα (με προτεραιότητα φοιτητές) επιθυμούν να ελέγξουν την ακοή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην υπεύθυνη της διοργάνωσης, κυρία Αρετή Οκαλίδου, Καθηγήτρια Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, μέλος επιτροπής Ακοολογίας IALP, συντονίστρια ευρωπαϊκού έργου iCARE και μέλος της Ομάδας ΕΕ για τη Βαρηκοΐα.

  
Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας