ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
06 - 07 Νοεμβρίου 2015
Η Ελληνική
Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο διοργανώνει το 4ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο «E-LIFE 2015»
Ανάμεσα στις νέες τεχνολογίες, η εκρηκτική ανάπτυξη της επιστήμης της πληροφορικής κατέχει προνομιακή θέση και έχει ανοίξει παγκοσμίως νέους ορίζοντες για τις υπηρεσίες υγείας, δημόσιας διοίκησης, εκπαίδευσης, έρευνας και επικοινωνίας.
Το Διαδίκτυο έχει αναδειχτεί σε ένα εξαιρετικά
σημαντικό μέσο για προσωπική επικοινωνία, ακαδημαϊκή έρευνα, ανταλλαγή
πληροφοριών και ψυχαγωγία.
Ενώ, τα θετικά στοιχεία του Διαδικτύου είναι πασιφανή, αυξάνεται διαρκώς η ανησυχία για την ανάπτυξη παθολογικών συμπεριφορών σε σχέση με αυτό.
Οι επιδράσεις στη σωματική υγεία από την πολύωρη έκθεση στην οθόνη και τον καθιστικό τρόπο ζωής, ο εθισμός στο Διαδίκτυο, στο διαδικτυακό τζόγο και τη διαδικτυακή πορνογραφία, η υπερβολική ενασχόληση των νέων με τα διαδικτυακά παιχνίδια και τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, η ανάδυση νέων τύπων αντικοινωνικών συμπεριφορών που εκφράζονται με την παρενόχληση, τον εκφοβισμό, το ηλεκτρονικό έγκλημα και τις διαδικτυακές αυτοκτονίες απασχολούν πλέον επιστήμονες διαφορετικών επιστημονικών πεδίων.
Σκοπός και σε αυτό το συνέδριο είναι να παρουσιαστούν οι έρευνες ειδικών επιστημόνων σε σχέση με τις συμπεριφορές υψηλού κινδύνου που αναπτύσσονται στο διαδίκτυο σε θέματα ασφάλειας και υγείας.
Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ
Kηφισίασ 109, Αθήνα