ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ - ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

Κυριακή 10 Μαΐου 2015/Ώρα:10.00 π.μ
 Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει τον κεντρικό του καθαρισμό την  στην παραλία Σχινιά (εντός της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα), στο πλαίσιο της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2015
Με σεβασμό και σταθερή προσήλωση στον πολύτιμο οικότοπο του Εθνικού Πάρκου, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS επανέρχεται για μία ακόμη χρονιά στην περιοχή, θέλοντας να αναδείξει την τεράστια οικολογική αισθητική, επιστημονική, γεωμορφολογική, πολιτιστική και εκπαιδευτική της αξία. 
Η προστατευόμενη περιοχή του Σχινιά έχει χαρακτηριστεί ως Εθνικό Πάρκο, έχει αναγνωριστεί ως Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά (Σ.Π.Π.), ενώ έχει ενταχθεί και στο ευρωπαϊκό οικολογικό Δίκτυο NATURA 2000, ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας (Ζ.Ε.Π.) και ως Ειδική Ζώνη Διατήρησης (Ε.Ζ.Δ.).

Η επιλογή της ημερομηνίας καθαρισμού έχει ως στόχο τη συμβολική διασύνδεση του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης, την ακριβώς προηγούμενη ημέρα (9/5), με το βασικό θεματικό άξονα της φετινής εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, που συνίσταται στην ανάδειξη του προβλήματος της πλαστικής σακούλας στο περιβάλλον. Υπενθυμίζεται, ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε νέα ευρωπαϊκή οδηγία, σύμφωνα με την οποία τα κράτη μέλη της Ε.Ε. επιτάσσονται να μειώσουν δραστικά την πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη -«πολύ λεπτή»- πλαστική σακούλα μιας χρήσης είτε λαμβάνοντας μέτρα ώστε η μέση ετήσια κατανάλωση να μην υπερβαίνει τις 90 πλαστικές σακούλες ανά πολίτη έως τα τέλη του 2019 και τις 40 έως τα τέλη του 2025, είτε διασφαλίζοντας ότι, από τα τέλη του 2018, αυτές οι σακούλες δεν θα δίδονται στους καταναλωτές δωρεάν.

Στη δράση καθαρισμού αναμένονται να συμμετάσχουν μέλη και εθελοντές του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, κάτοικοι, φορείς και σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μαραθώνα. 
  Για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των εθελοντών θα μισθωθούν πούλμαν. 
Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές παρακαλούνται να το δηλώσουν στην αίτηση ή στην τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Όσοι από τους ενδιαφερόμενους θέλουν να φτάσουν στο σημείο συνάντησης με Ι.Χ., θα πρέπει να σταθμεύσουν στο υποδεικνυόμενο παραλιακό πάρκινγκ. 


Υπενθυμίζεται ότι η στάθμευση εντός του προστατευόμενου παράκτιου πευκοδάσους απαγορεύεται.


 Δηλώστε συμμετοχή στο
 210 8228795, ή 
συμπληρώστε τη
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ



Σημείο συνάντησης:
 Παραλιακός χώρος στάθμευσης στο τέρμα της Λεωφόρου Σχινιά


ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ - ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ










 http://www.koinwniaenergwnpolitwn.gr/2015/04/ena-oma_9.html