ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΟΙ PATRINISTAS ΠΑΝΕ ...ΓΕΦΥΡΑ - ΔΙΑΒΑΣΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΓΕΦΥΡΑΣ "ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ"

Σάββατο 09 Μαΐου 2015/Ώρα:17.30
 Η Ομάδα εθελοντισμού και ενεργοποίησης Patrinistas, διοργανώνουν πεζή διάβαση - περιήγηση και φωτογραφικό περίπατο της Γέφυρας ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ με σημείο συνάντησης - εκκίνησης την δυτική προβλήτα Ρίου - στα σκαλιά της Γέφυρας.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου στο Αντίρριο θα γίνει ειδική προβολή βίντεο - ενημέρωση για την κατασκευή της Γέφυρας, καθώς επίσης θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά, αποκλειστικά και μόνον για τους συμμετέχοντες φίλους των Patrinistas (ηλικίας άνω των 15 χρονών), ξενάγηση στα άδυτα του πυλώνα Μ4... προσφορά της Γέφυρας Α.Ε.. 

Στη συνέχεια μπορούμε χαλαρά να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα πίνοντας κάτι δροσιστικό ή ουζάκι στα παρακείμενα καφέ - ουζερί και να συζητήσουμε για τις επόμενες δράσεις μας. 

Επιστροφή είτε με τα πόδια από την Γέφυρα, είτε με το καραβάκι. Φροντίστε να φοράτε παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα(πχ αθλητικά) και οι κυρίες κατά προτίμηση παντελόνι καθόσον συνήθως φυσάει πάνω στην Γέφυρα.

Σας περιμένουμε για να γνωρίσουμε - φωτογραφήσουμε την καλωδιακή Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου ή επίσημα Γέφυρα ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ, που ολοκληρώθηκε το 2004 μεταξύ του Ρίου και του Αντιρρίου, που συνδέει την Πελοπόννησο με τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα και προς τα πάνω με το υπόλοιπο της Ευρώπης. Κατασκευάστηκε από την Γαλλική εταιρία Vinci. Το μήκος της γέφυρας που στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες, ανέρχεται στα 2.280 μέτρα, ενώ μαζί με τις προσβάσεις φτάνει γύρω στα 2.880 μέτρα. 

Η γέφυρα αναπτύχθηκε και ολοκληρώθηκε, παρά τις δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες, ενώ το μέγιστο βάθος θεμελίωσης φθάνει τα 65 μέτρα υπό την επιφάνεια της θάλασσας. Πρόκειται για μία καλωδιωτή γέφυρα, οι αντοχές της οποίας είναι εντυπωσιακές. 

Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με προδιαγραφές να αντέξει σε σεισμό μεγαλύτερο από αυτόν που σημειώθηκε στις 17 Αυγούστου 1999 στο Ισμίτ της Τουρκίας, ο οποίος ήταν μεγέθους 7,4 της Κλίμακας Ρίχτερ. 

Έχει υπολογιστεί, επίσης, πως αντέχει σε ενδεχόμενη σύγκρουση τάνκερ εκτοπίσματος 180.000 τόνων, καθώς και σε ταχύτητα ανέμου 265 χλμ/ώρα, ταχύτητα που αντιστοιχεί σε τυφώνα Κατηγορίας 5, το ανώτατο δυνατό επίπεδο στην Κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον. 

Τέλος, η γέφυρα είναι σχεδιασμένη να απορροφά πιθανές μετατοπίσεις μεταξύ δύο βάθρων, σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.

 Η γέφυρα περιλαμβάνει και πεζόδρομο/ποδηλατόδρομο η χρήση των οποίων απαλλάσσεται πληρωμής διοδίων.

 Στις 25 Μαΐου 2007 σε ειδική τελετή προ του κτιρίου της Διοίκησης της Ζεύξης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας “βάπτισε” την εν λόγω γέφυρα σε “Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης”, προβαίνοντας στη συνέχεια στα αποκαλυπτήρια εικαστικού έργου με τη μορφή του Χ. Τρικούπη.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ PATRINISTAS

 Γέφυρα Ρίου - Πάτρα 












 http://www.koinwniaenergwnpolitwn.gr/2015/04/ena-oma_9.html