ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: "ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ: ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ"

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 
Ώρα:17.30-20.30
 Τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct του ΕΛΙΑΜΕΠ, του Δήμου Αθηναίων και του ΕΒΕΑ διοργανώνουν στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης,  εκδήλωση με θέμα: «Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση: Μαθαίνοντας από το παρελθόν, διαμορφώνοντας το μέλλον»

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το Doku-live από τον Ingo Espenschied. Η παρουσίαση του Doku-live θα συνοδευτεί από μια συζήτηση που θα φωτίσει τις διαφορετικές πτυχές και προοπτικές των σχέσεων της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα αναδείξει τα επιτυχημένα παραδείγματα αυτής της συνεργασίας, δίνοντας τροφή για προβληματισμό όσον αφορά στα μαθήματα που μπορούμε να αντλήσουμε από το παρελθόν προκειμένου να διαμορφώσουμε το μέλλον.

Το Doku-live είναι μια διαδραστική και διασκεδαστική εμπειρία που πραγματεύεται τη δημιουργία και εξέλιξη της ευρωπαϊκής συνεργασίας και απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Ποιο ήταν το όραμα των ιδρυτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση τελικά; Πως και γιατί δημιουργήθηκε;

Ο δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, Ingo Espenschied, ταξιδεύει το κοινό στο χρόνο, μέσα από τον ζωντανό σχολιασμό και την παράλληλη προβολή ενός ιδιαίτερου ντοκιμαντέρ, αποτελούμενου από ιστορικές φωτογραφίες, κινούμενα σχέδια, συνεντεύξεις και πρωτότυπα κείμενα.

Η ζωντανή παρουσίαση του ντοκιμαντέρ από τον Ingo Espenschied έχει μέχρι στιγμής προσελκύσει περισσότερους από 25.000 θεατές στη Γερμανία, τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο.

Δηλώσεις συμμετοχής 
έως τη Δευτέρα 11 Μαΐου
στην κα Μαριάννα Βασιλοπούλου
Τηλ:210 7257 110
email: europe.direct@eliamep.gr
  
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών 
Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα








 http://www.koinwniaenergwnpolitwn.gr/2015/04/ena-oma_9.html