ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Κυριακή 17 Μαΐου 2015
11:00πμ. 
 Σε «Αγώνα Δρόμου για τα Στρατόπεδα» καλεί μαζικά τους πολίτες ο Δήμος Παύλου Μελά.

Εκατοντάδες δρομείς αναμένεται να λάβουν μέρος στον αγώνα δρόμου που θα πραγματοποιηθεί την και θα ενώνει τα δύο πρώην στρατόπεδα Παύλου Μελά και Καρατάσιου. 

Ο αγώνας περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 5χλμ, 2 χλμ και δυναμικού βαδίσματος 2 χλμ. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. 

Ως αφετηρία έχει οριστεί το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και ως τερματισμός το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου. 

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και στόχος των διοργανωτών, πέρα από το αδιαμφισβήτητο μήνυμα της υγείας και του αθλητισμού, είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών για την απόδοση και αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων ως κοινόχρηστους, ελεύθερους χώρους πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής.

Με αφορμή τη διοργάνωση του αγώνα, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, κ. Δημήτριος Δεμουρτζίδης ανέφερε τα εξής: «Ο φετινός αγώνας δρόμου είναι μια γιορτή για τον αθλητισμό ο οποίος έχει βαθιές ρίζες στο Δήμο Παύλου Μελά. 

Ταυτόχρονα, έχει διττή σημασία: από τη μία προάγει το μήνυμα και τις διαχρονικές αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός. Αξίες που οδηγούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας και στην προαγωγή μιας πιο υγιεινής καθημερινότητας. Όσο τετριμμένο και αν ακούγεται σημασία δεν έχει ο νικητής. Σημασία έχει να μπορείς να συμμετέχεις, να προσπαθείς, να μην τα παρατάς και να θέτεις στόχους που με μόχθο, πρόγραμμα και πείσμα αργά η γρήγορα θα τους πετύχεις. Από την άλλη, η επιλογή της διαδρομής έχει το δικό της συμβολισμό: ενώνουμε τα στρατόπεδα, θέλοντας να δημιουργήσουμε μια ζώνη άθλησης, πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής μέσα στο αστικό κέντρο που θα μετατραπεί στο μέλλον σε κυψέλη για παρόμοιες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

 Συγχρόνως, στέλνουμε το μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες, ότι τα στρατόπεδα ανήκουν στους πολίτες και μόνο στο πλαίσιο αυτό μπορούν να αξιοποιηθούν. Θα ήθελα να  ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους. Στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθαι» θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Παύλου Μελά θέλοντας να προάγει ευρύτερα το μήνυμα της απόδοσης των στρατοπέδων στους πολίτες, τους καλεί μαζί με τις οικογένειες τους να παραμείνουν στους χώρους των πρώην στρατοπέδων μετά το τέλος του αγώνα. 

Με αυτό τον τρόπο, θα γνωρίσουν καλύτερα αυτήν τη σπάνια όαση πρασίνου που βρίσκεται μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης κι έτσι θα καταφέρουν να συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Ο αγώνας δρόμου γίνεται σε συνδιοργάνωση με τον Α.Σ. Ολυμπιακή Δομή και με την υποστήριξη του Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5. http://www.koinwniaenergwnpolitwn.gr/2015/04/ena-oma_9.html