ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: "ΑΥΤΙΣΜΟΣ & ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Τρίτη 19 Μαϊου 2015/Ώρα:16.30 
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΣΗΣ
 Το παράρτημα Πάτρας της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος ( Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) σας καλωσορίζει στην επιστημονική ημερίδα με θέμα ‘ΑΥΤΙΣΜΟΣ και διαταραχές αυτιστικού φάσματος‘

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
"Ο Αυτισμός είναι μια σοβαρή διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, σύμφωνα με την οποία τα πάσχοντα άτομα εμφανίζουν σημαντικές δυσκολίες και χαρακτηριστικές αποκλίσεις. Αποτελεί λοιπόν, μια από τις σοβαρότερες ψυχικές νόσους της παιδικής ηλικίας. 
Ως μελλοντικοί ιατροί θα έρθουμε σε επαφή με αυτιστικά παιδιά τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης ιατρικής αντιμετώπισης αλλά και με τις οικογένειες αυτών. Αφορμώμενοι από την ανάγκη αυτή για μια ιδιαίτερα διαμορφωμένη αντιμετώπιση αλλά και από την απουσία κατάλληλης προετοιμασίας του νέου ιατρού στο κομμάτι αυτό, διοργανώσαμε την εκδήλωση αυτή. 

Κατά την διάρκειά της, διακεκριμένοι επιστήμονες του ιατρικού κλάδου και όχι μόνο, θα μας αποσαφηνίσουν τα γκρίζα σημεία του αυτισμού και θα μας εφοδιάσουν με γνώσεις απαραίτητες για την καλύτερη διαχείριση των ίδιων των παιδιών αυτών.

Ένα ακόμα στοιχείο που επιδεικνύει τη σημαντικότητα του θέματος είναι ότι πέρα από τη ζωή του παιδιού που επηρεάζεται άμεσα, αλλάζει και αυτή των οικογενειών τους, δηλαδή του ευρύτερου κοινωνικού πλαισίου.

Για τον λόγο αυτό,στην ημερίδα εκτός από το κατεξοχήν ιατρικό κομμάτι, θα γίνει και ανθρωπιστική-κοινωνιολογική προσέγγιση του θέματος, η οποία θα αποσκοπεί στην ενημέρωση των οικογενειών των παιδιών αυτών, αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, προς ταχύτερη ένταξή των παιδιών στο κοινωνικό σύνολο και αποφυγή φαινομένων κοινωνικής αποξένωσης τους.

 Είναι σημαντικό να καταστεί σαφές πως τα παιδιά αυτά πάρα τις ιδιαιτερότητες που τα χαρακτηρίζουν, μπορούν να είναι πλήρως ενεργά στην καθημερινότητα τους και να ξεπεράσουν τα τυχόν εμπόδια που ανακάμπτουν την κοινωνική ανέλιξή τους.

Σας περιμένουμε λοιπόν την στην Αγορά Αργύρη σε μια άκρως ενδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα με στόχο να ενημερωθούμε, να συζητήσουμε και να καταλήξουμε σε ουσιαστικά συμπεράσματα στη σχέση που οφείλουμε να έχουμε με την ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα.

Εκ μέρους του Συμβουλίου Παραρτήματος Πατρών της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε."


ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ
 Ζαΐμη και Αγίου Ανδρέα
ΠΑΤΡΑ 


 http://www.koinwniaenergwnpolitwn.gr/2015/04/ena-oma_9.html