ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

04 Μαΐου - 8 Μαΐου 2015 
 Ο Δήμος Περιστερίου και το Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Περιστερίου στα πλαίσια του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015 φιλοξενεί τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, που θεωρείται ένα από τα πρώτα υπολογιστικά συστήματα


Θα εκτεθεί για τους μαθητές των σχολείων της πόλης μας από τις 4 Μαΐου έως 8 Μαΐου 2015 (ώρες 10:00 - 12:30) και για το κοινό (ώρες 18:00 - 21:00), στην αίθουσα Τέχνης του Δημαρχείου (Καραθεοδωρή & Εθν. Αντιστάσεως, σταθμός Μετρό "Περιστέρι").

Την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015, ώρα 19.00 στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του Καθηγητή Φυσικής του Διαστήματος, Δ/ντή Εργ. Αστροφυσικής και Δ/ντή Αστεροσκοπείου Π.Α.-Τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ Ξενοφών Μουσά, με θέμα: "Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων".

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι φτιαγμένος από χαλκό πολύπλοκος μηχανισμός, τοποθετημένος μέσα σε ξύλινο πλαίσιο, που προβληματίζει και συναρπάζει τους ιστορικούς της επιστήμης και της τεχνολογίας, από την ανακάλυψή του λίγο πριν από το Πάσχα του 1900.

Ήταν ένας αναλογικός υπολογιστής, σχεδιασμένος να υπολογίζει τις κινήσεις των ουράνιων σωμάτων. Εκτιμάται ότι φτιάχτηκε γύρω στο 87 π.Χ. από τον ρόδιο αστρονόμο Γέμινο.

Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Περιστερίου
 Καραθεοδωρή και Εθν. Αντιστάσεως





 http://www.koinwniaenergwnpolitwn.gr/2015/04/ena-oma_9.html