ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

1ο ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «I HAVE A DREAM - ΕΝΩΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ»

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
01 - 03 Ιουνίου 2015
Το Πολιτιστικό Κέντρο ANASA, το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας και η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΠΟΛΥΡΙΖΟΝ, σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων - INNOVATHENS, διοργανώνουμε το 1ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ «Ι HAVE A DREAM: ΕΝΩΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ»


 Πρώτος στόχος είναι η δημιουργία μιας ενωτικής πλατφόρμας για τη δεύτερη γενιά, που θα ενδυναμώσει και θα συσπειρώσει ισότιμα τις οργανώσεις τόσο των νέων, όσο και των γηραιότερων μεταναστών/τριών, αλλά και των σχετικών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αλληλέγγυων.

 Έτσι θα υπάρχει, σε τακτική βάση και σε πολλαπλά επίπεδα, μια εποικοδομητική συνεργασία με συγκεκριμένο πλαίσιο, για πιο δυναμική και αποτελεσματική κοινή δράση και θεσμική πίεση για την ικανοποίηση των διεκδικήσεων της δεύτερης γενιάς.
Γνώμονάς είναι ο κοινός  σκοπός: η προάσπιση των δικαιωμάτων της δεύτερης γενιάς, η αποδοχή και οι ίσες ευκαιρίες στην πράξη.

 Προς την κατεύθυνση αυτή διοργανώνεται η πρώτη ανοιχτή συζήτηση την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015, ώρες 15:00-18:00 στο Αεριοφυλάκιο 1 - Αμφιθέατρο στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με καλεσμένες όλες τις σχετικές οργανώσεις που έχουν συμβάλει ενεργά σε αυτό το ζήτημα, για να συνδιαμορφώσουμε και να συναποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις
Θα ακολουθήσουν καλλιτεχνικά δρώμενα από νέους & νέες δεύτερης γενιάς, μετανάστες και πρόσφυγες:

Αίθουσα «Δεξαμενές Καθαρισμού», 18:00-20:00
Συμμετοχική παράσταση Θεάτρου Φόρουμ «Όχι στο ρατσισμό από την κούνια» από την Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου με τη συμμετοχή της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών.
Προαύλιο αίθουσας «Μηχανουργείο», 21:30-23:30
Μουσικοχορευτική παράσταση από το Πολιτιστικό Κέντρο ANASA & συναυλία με συγκροτήματα μεταναστών και προσφύγων.
 
Επιπλέον, το τριήμερο 1-3 Ιουνίου 2015, αναδεικνύονται οι διέξοδοι που παρέχει η κοινωνική συνεταιριστική επιχειρηματικότητα σε μετανάστες/στριες και πρόσφυγες, ειδικά στην Ελλάδα της κρίσης. 

Είναι μεγάλη ανάγκη να υποστηριχτούν δημιουργικές μορφές επιχειρηματικότητας που προωθούν την συμμετοχή και την ένταξη ευάλωτων ομάδων, ενισχύουν την κοινωνική συνοχή, διευρύνουν την Δημοκρατία, κυοφορούν καινοτομίες, δημιουργώντας έτσι ένα νέο κύμα συνεργατισμού με κοινωνικό αντίκτυπο. 

Συγκεκριμένα:
Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου στο Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS, ώρες 20:00-21:30, προβάλουμε το ντοκιμαντέρ «Κοινωνική Οικονομία – Εναλλακτική Λύση» (σκηνοθεσία Σοφίας Παπαχρήστου), το οποίο παρουσιάζει καλά παραδείγματα διαφορετικών μορφών συνεταιριστικών επιχειρήσεων σε 6 ευρωπαϊκές χώρες. 

 Το ντοκιμαντέρ προλογίζουν η σκηνοθέτης Σοφία Παπαχρήστου και από τους συμπαραγωγούς: η Όλγα Δρόσου από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας και ο Νίκος Χρυσόγελος, πρώην ευρωβουλευτής των Πρασίνων. 
Μετά την προβολή, την συζήτηση συντονίζει ο Μιχάλης Αφολαγιάν από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΠΟΛΥΡΙΖΟΝ με καλεσμένη ομιλήτρια την Όλγα Θεοδωρικάκου από τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό ΚΛΙΜΑΞ PLUS.
Την Τρίτη 2 και την Τετάρτη 3 Ιουνίου, ώρες 10.00-14.00, διοργανώνουμε εκπαιδευτικά εργαστήρια κοινωνικής επιχειρηματικότητας με ειδικούς που θα απευθύνονται σε νέους/ες δεύτερης γενιάς, μετανάστες/στριες και πρόσφυγες που επιθυμούν να αναπτύξουν βιώσιμη επιχειρηματικότητα μέσω κοινωνικών συνεταιρισμών. 

Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν στον χώρο τεχνών – πολιτισμού ΑΝΑΔΥΣΗ (Πλαταιών και Σφακτηρίας 23, Κεραμεικός). Παρακαλούμε δηλώσετε το ενδιαφέρον σας μέχρι τις 15 Μαΐου. 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

 Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το Πολιτιστικό Κέντρο ANASA, e-mail: ngomastudio@gmail.com, τηλ.: 6932382313.
 

Το Πολιτιστικό Κέντρο ANASA είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που στοχεύει στην καταπολέμηση του ρατσισμού και του αποκλεισμού, στον διαπολιτισμικό διάλογο μεταξύ των λαών, και στην ενδυνάμωση και ένταξη, μέσω της τέχνης και του πολιτισμού, των νέων Αφρικανικής καταγωγής που είτε γεννήθηκαν στην Ελλάδα, είτε ήρθαν ως μετανάστες ή πρόσφυγες.
ngomastudio@gmail.com   6932382313   http://anasaorg.wordpress.com     www.facebook.com/groups/ANASA.ORG
 
To Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας δραστηριοποιείται στους τομείς της οικολογίας, της βιώσιμης ανάπτυξης, της κοινωνικής οικονομίας, της δημοκρατίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της ισότητας των φύλων και της πολυπολιτισμικότητας, και αναδεικνύει εναλλακτικές λύσεις και πολιτικές για την βιώσιμη κοινωνικο-οικολογική ανάπτυξη της Ελλάδας.
info@gr.boell.org    2310282829     http://gr.boell.org/el      www.facebook.com/HeinrichBoellFoundation
 
Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΠΟΛΥΡΙΖΟΝ αποσκοπεί στην ένταξη μεταναστών και προσφύγων μέσω του πολιτισμού, του αθλητισμού, της εκπαίδευσης και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, προωθεί την απασχόληση και την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, ενδυναμώνει την κοινωνική συνοχή, και προάγει το τοπικό και συλλογικό συμφέρον.
polyrizon@hotmail.com   6993720503   https://polyrizon.wordpress.com   www.facebook.com/polyrizon



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ:
 



 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ANASA
ΣΦΑΚΤΗΡΙΑΣ 24 , ΑΘΗΝΑ



ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ