ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΗΜΕΡΙΔΑ: "BULLYING-ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ", ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 
Ώρα:09.00-18.00
 Το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» διοργανώνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ημερίδα με κεντρικό άξονα αναφοράς τον σχολικό εκφοβισμό αλλά και γενικότερα τα φαινόμενα και τις μορφές της βίας, τις συνέπειες, καθώς και τη λήψη μέτρων για την παρεμπόδιση και τη διαχείρισή τους

Το θέμα του σχολικού εκφοβισμού και οι τραγικές του συνέπειες δεν προβληματίζουν πρώτη φορά το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη», το οποίο από το 2006 έχει διοργανώσει προγράμματα που αφορούν στον σχολικό εκφοβισμό, τη βία και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης των φαινομένων αυτών.  

Το θέμα του εκφοβισμού, το οποίο δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο των καιρών μας, παίρνει συνεχώς μεγάλες διαστάσεις και δεν μας επιτρέπει πλέον να μένουμε απλοί παρατηρητές.

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου συζητάμε, προβληματιζόμαστε, καταθέτουμε τις απόψεις και τις εμπειρίες μας, με σκοπό να διαλύσουμε την αίσθηση ότι ο εκφοβισμός συμβαίνει μόνο στον κόσμο των παιδιών, στην κοινωνία του σχολείου και ότι αποτελεί αναπόσπαστο, ακόμα και φυσιολογικό, κομμάτι της σχολικής ζωής.

Για να βρούμε λύσεις, οφείλουμε όλοι: γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φορείς, να αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί. 

Η ημερίδα αυτή αποτελεί την υπόσχεση στα παιδιά ότι οι δράσεις για την καταπολέμηση του εκφοβισμού και της βίας δεν σταματούν εδώ γιατί το «Bullying μας αφορά όλους».





  Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Λ.Hρώων Πολυτεχνείου 34