ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ-ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΜΙΜΗΣΙΣ ΠΡΑΞΕΩΣ-ΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Υποβολή αιτήσεων έως τις 3 Απριλίου 2015

Σάββατο 25 Απριλίου 2015 και ώρες 10:00-14:00|Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά (Χαριλάου Τρικούπη 31) και στο 55ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά (Φραγκιαδών 57-63) 

ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Η Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά, μέσω της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιά και Νήσων διοργανώνει  σεμινάριο – βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς με θέμα:
 
«ΜΙΜΗΣΙΣ ΠΡΑΞΕΩΣ- MIA EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ»


Το εργαστήρι συνδυάζεται με την παρουσίαση, μέσα στην τάξη ή στον αρχαιολογικό χώρο, θεμάτων που αφορούν στο αρχαίο θέατρο και αποσκοπεί σε μία πρώτη εξοικείωση των παιδιών με την κοινωνική και πολιτική διάσταση του αρχαίου θεάτρου και τη διαφοροποίησή του  από τη σημερινή αντίληψη και πρακτική.  Βασίζεται στην αξία της θεατρικής πράξης ως μίμησης πράξης που ισοδυναμεί με το ίδιο το παιχνίδι, εκφράζοντας με το σώμα σκέψεις, ιδέες και συναισθήματαΘα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη διδασκαλία καθώς και σειρά προτάσεων και δραστηριοτήτων που μπορούν να εφαρμόσουν πρακτικά οι εκπαιδευτικοί (τρόποι, δραστηριότητες και υλικό που αξιοποιείται παιδαγωγικά πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επίσκεψη των μαθητών σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους).  Σκοπός είναι η ενθάρρυνση και διευκόλυνση των εκπαιδευτικών με στόχο την ενίσχυση της μουσειακής αγωγής των μαθητών ώστε να έρθουν κοντά στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους του τόπου μας.
Το σεμινάριο  θα πραγματοποιηθεί το  Σάββατο, 25 Απριλίου 2015, ώρες: 10:00 – 14:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά (Χαριλάου Τρικούπη 31) και στο 55ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά (Φραγκιαδών 57-63). Εισηγήτρια και υπεύθυνη του εργαστηρίου θα είναι η κ. Εύη Πίνη, αρχαιολόγος, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της  Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιά και Νήσων.
 
Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται μπορούν  να αποστείλουν την  αίτηση  συμμετοχής τους μέχρι και την Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015 στο e-mail που αναγράφεται στην αίτηση. Επειδή ο αριθμός συμμετεχόντων  είναι περιορισμένος (50) προτεραιότητα θα έχουν α) οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών που υλοποιούν σχετικό πολιτιστικό πρόγραμμα και β) οι υπόλοιπες  αιτήσεις σύμφωνα με την ημερομηνία αποστολής τους. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.


Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα παρακάτω υλικά για την κατασκευή κουστουμιών και μασκών: ριζόχαρτο, χαρτόνι Α4 λευκό και Α4 κεραμιδί, ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους, μολύβι, ψαλίδι, λεπτά λαστιχάκια για τις μάσκες, χρωματιστά υφάσματα (φόδρες), χρωματιστές κορδέλες,  μαλλί πλεξίματος μαύρο ή γκρι ή κίτρινο. Συρραπτικό, παραμάνες.

Επισυνάπτονται: Το πρόγραμμα του σεμιναρίου  και η αίτηση συμμετοχής.