ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΗΣ "Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
26 Απριλίου - 03 Μαΐου 2015
 Το Life and Art Theater, σε συνεργασία με την Κλινική Ψυχολόγο - Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια Άννα Ειρήνη Parkins, διοργανώνουν ένα πολιτιστικό φεστιβάλ με επιστημονική προσέγγιση που αφορά τη θέση της Τέχνης μέσα στο χώρο της Ψυχικής Υγείας. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο και στο Lobby του Life and Art Theater

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει Θέατρο - Χορό - Μουσική - Τραγούδι - Ζωγραφική - Κινηματογραφικές Προβολές - Παρουσιάσεις Βιβλίων - Φωτογραφία. 

Συμμετέχουν καλλιτέχνες από όλες τις μορφές τέχνης και επιστήμονες από το χώρο της Ψυχικής Υγείας.


Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του ευρέως κοινού για τη θεραπευτική αξία της Τέχνης. Αυτό αναδεικνύεται τόσο σε άτομα που υποφέρουν από αρρώστιες του σώματος αλλά και σε όσους υπομένουν τις αρρώστιες της ψυχής. 

Η Τέχνη είναι μέσο έκφρασης, μια αφορμή, αλλά και μια θεραπεία ψυχής. Ο άνθρωπος με την τέχνη αρθρώνει ένα λόγο βαθιά προσωπικό μέσω της χρήσης συμβόλων αποτυπωμένων σε ένα πίνακα, σε έναν καμβά, σε ένα πανί, σε μια σκηνή, σε ένα πεντάγραμμο. 


Η Τέχνη έχει τη δύναμη να πυροδοτήσει διανοητικές, σωματικές, ψυχικές και πνευματικές αντιδράσεις.
Με την πεποίθηση  αυτή και με γνώμονα το ότι η ανάπτυξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων συμβάλλει τα μέγιστα στη ψυχή των ανθρώπων που είναι βεβαρημένοι με ψυχικές δυσκολίες, αποφασίστηκε η διοργάνωση του φεστιβάλ.


Κωνσταντινουπόλεως 82
ΓΚΑΖΙ (Στάση μετρό Κεραμεικός)