ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: "ΘΡΗΣΚΕΙΑ & ΒΙΑ"

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
27 - 29 Απριλίου 2015/Ώρα:09.00
ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την ομάδα φοιτητών «Ακαδημαϊκές Αναζητήσεις». Πρόκειται για μία ανοιχτή ομάδα φοιτητών, μη θεσμική η οποία ασχολείται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και συνεδρίων που έχουν σκοπό τη διερεύνηση, την πληροφόρηση και τον προβληματισμό γύρω από ορισμένα θέματα επιστημονικού και κοινωνικού χαρακτήραΣύμφωνα με τους διοργανωτές «Μετά τη ραγδαία αύξηση των συγκρούσεων και της γενικευμένης εξάπλωσης των πράξεων βίας κατά τη δεκαετία μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου, το Συνέδριο θέτει σε πρώτο πλάνο και μελετά ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα της εποχής μας: τις πολλαπλές σχέσεις και τους δεσμούς που μπορούν να εντοπιστούν ανάμεσα στη θρησκεία και τη βία στις ποικίλες εκφάνσεις της.


Η σχέση του θρησκευτικού με τη βία, ο θρησκευτικός φανατισμός, τα κοινωνικά αίτια της θρησκευτικής βίας, η σχέση της θρησκείας με τον ολοκληρωτισμό, η συμβολή των θρησκευτικών κοινοτήτων στην υπέρβαση του πνεύματος, της λογικής και της πραγμάτωσης της βίας, καθώς επίσης και πολλά επίκαιρα θέματα με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Γαλλία, τη Μέση Ανατολή αλλά και την καθημερινή σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θα ανακοινωθούν στο Συνέδριο.


Τέλος, το συνέδριο θα σφραγίσει μία στρογγυλή τράπεζα διαλόγου, με παρεμβάσεις από εκπροσώπους διαφόρων θρησκειών και ομολογιών με κοινό όραμα έναν κόσμο ειρήνης και αλληλεγγύης.

 ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Οι εγγραφές είναι υποχρεωτικές προς άπαντες που ενδιαφέρονται για βεβαίωση. Κατόπιν ακολουθούν 7 επιβεβαιώσεις παρακολούθησης, μια στο τέλος της κάθε επιμέρους συνεδρίας, οι οποίες είναι σαν παρουσίες. 
Για να δικαιούται κάποιος βεβαίωση, θα πρέπει να έχει εγγραφεί το πρωί της πρώτης μέρας και κατόπιν να έχει υπογράψει τουλάχιστον στις 4 από τις 7 επιβεβαιώσεις, δηλαδή θα πρέπει να έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον τις 4 από τις 7 συνεδρίες.
 Ο καθένας μπορεί να επιλέξει και να παρακολουθήσει όποιες συνεδρίες θέλει και όποιες τον βολεύουν. Δεν θα δοθούν όμως, βεβαιώσεις σε άτομα που θα έχουν λιγότερες των 4 παρουσιών.ΚΕΔΕΑ - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 3ης Σεπτεμβρίου - Πανεπιστημιούπολη http://www.koinwniaenergwnpolitwn.gr/2015/04/ena-oma_9.html