ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ATENISTAS & ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: "ΒΑΛΣ ΣΤΗ ΦΡΟΥΤΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟΥ"

EIΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Κυριακή 26 Απριλίου 2015
Ώρα:20.00
Η Καμεράτα και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανταποκρινόμενοι στην προσπάθεια των Αtenistas για μια πιο ζωντανή Αθήνα, βγαίνουν στους δρόμους της πόλης γεμίζοντας ένα απ’ τα πιο ιστορικά σημεία της πόλης με τις μοναδικές μουσικές της.

Μουσικές θα πλημμυρίσουν τον απρόσμενο και ξεχωριστό χώρο της πλατείας στο κέντρο της Φρουταγοράς στην Βαρβάκειο της οδού Αθηνάς με αποσπάσματα από διάσημα βαλς υπό την διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου.

Μετά την ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού στην πρώτη χριστουγεννιάτικη δράση των δύο φορέων με στόχο τη συγκέντρωση δώρων για παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα, η Καμεράτα, ανταποκρινόμενη στην προσπάθεια των Αtenistas να κάνουν την Αθήνα μια πόλη γεμάτη ζωντάνια, εξορμά σε ένα ιστορικό σημείο του κέντρου της, στην πλατεία της Φρουταγοράς της Βαρβακείου.


Η Καμεράτα, υπό τη διεθνή της ονομασία Armonia Atenea, εντυπωσίασε με τις πρόσφατες εμφανίσεις της σε μερικές από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές αίθουσες (Θέατρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, Theater an der Wien της Bιέννης, Θέατρο Cuvilliés του Μονάχου, Palais des Beaux Arts [BOZAR] των Βρυξελλών, Palau de la Música της Βαρκελώνης, κ.ά.) υπό τον μαέστρο και καλλιτεχνικό διευθυντή της Γιώργο Πέτρου, ενώ οι διεθνείς ηχογραφήσεις της έχουν αποσπάσει τις υψηλότερες διακρίσεις του ειδικού Τύπου (Diapason d’οr, Gramophone Editor’s Choice, BBC Magazine-Δίσκος του μήνα, κ.ά.).

Αυτό το ξεχωριστό ανοιξιάτικο βράδυ, η Καμεράτα θα παίξει γνωστά βαλς του Γιόχαν Στράους ΙΙ (1825-1899). Το διακεκριμένο αθηναϊκό σχήμα θα ερμηνεύσει υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου τη σύνθεση Κρασί, γυναίκα και τραγούδι, έργο 333 και αποσπάσματα από τρεις αγαπημένες οπερέτες του Στράους: το «Βαλς των λιμνών», έργο 411 από τη Νύχτα στη Βενετία, το «Βαλς του θησαυρού» από τον Βαρόνο-τσιγγάνο και τα «Ρόδα από τον Νότο» από το Δαντελένιο μαντίλι της βασίλισσας.

Μια βραδιά γεμάτη μουσική, ανοιχτή σε όλους, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους χώρους της Αθήνας!  Βαρβάκειος Αγορά
 Αθηνάς και Αρμόδιου