ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΣΥΖΗΤΗΣΗ: "THE AESTHETICS OF VALUE - THE VALUE OF THE AESTHETIC?"

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Δευτέρα 20 Απριλίου 2015
Ώρα:19.00 
Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη διαφωνία ανάμεσα στο λογικό και το παράλογο στην τέχνη, και αυτές οι διαφωνίες επιδιώκονται στο πεδίο της σύγχρονης τέχνης. 
Το ερώτημα που επείγει είναι εάν η τέχνη μπορεί ακόμα να παρέχει δραματοποιήσεις των κοινωνικών και πολιτιστικών δομών, στους οποίους είμαστε ενσωματωμένοι, και να παράγει μια μορφή πλεονάσματος που δεν θα είναι μόνο οικονομικό. 
Το ερώτημα που επείγει είναι εάν η αντίληψη του έργου τέχνης σήμερα έχει καμία άλλη αξία παρά μια νοσταλγική και/ή χρηματική. 
Το ερώτημα είναι: Ποια είναι η χρήση της τέχνης σήμερα; Είναι ακόμα σύγχρονη;
 
 Υπάρχει για παράδειγμα η πρόταση πως μια διάλυση της τέχνης προς την αισθητική είναι σωστότερη, επειδή ξεπερνώντας τα μυστικά θέματα που έχει η καλλιτεχνική παραγωγή, η αισθητική επεκτείνεται προς ένα μεγαλύτερο πεδίο πολιτιστικών υλοποιήσεων που ανοίγουν μια διαφορετική έκταση, μια η οποία τοποθετεί τις υλοποιήσεις της, οικονομικά και κοινωνικά, με άλλη αποψη.

Αλλά τι γίνεται με μια τέτοια αντίληψη για την αισθητική, εαν για παράδειγμα υλοποιείται σε δομές όπως στο dis Magazine: είναι αυτή η θεσμική κριτική χωρίς την κριτική, το γενικότερο πλαίσιο της τέχνης χωρίς την τέχνη ή ένας φορμαλισμός που παίρνει σχήμα μόνο και μόνο απο την αξία της φόρμας; 

Ή είναι η τρέχουσα μόδα προς την αισθητική και μακριά απο την τέχνη, αν μη τι άλλο μια ένδειξη των παραγωγών της, μιας πλυμμήρας των διδαχών της νεοφιλελεύθερης καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, του να εκπαιδεύεσαι για να είσαι αισθητικά αναλώσιμος;

Η ομιλία είναι ανοιχτή στο κοινό, χωρίς χρέωση και θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

FACEBOOK


Circuits and Currents 
Νοταρά 13 & Τοσίτσα