ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

5η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ - ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Σάββατο 25 Απριλίου 2015
 Ώρα:08.30
 Η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής οργανώνει την 5η Επιστημονική της Ημερίδα το  με τίτλο:
 «ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ –  ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΟΥ  -  ΓΕΝΕΤΙΣΤΗ»
 Η εκδήλωση  πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ομάδας Παιδιατρικής/Περιγεννητικής Παθολογοανατομίας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗΣ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ.

Οι πληροφορίες που θα καταθέσουν οι ειδικοί και ευαισθητοποιημένοι ομιλητές στα ποικίλα θέματα του συμποσίου θα επιτρέψουν μέσω της ανταλλαγής απόψεων και νέων δεδομένων που έχουν προκύψει να γίνουν κτήμα των κλινικών, που με την σειρά τους θα τροφοδοτήσουν την έρευνα με νέα ερωτήματα αλλά κυρίως θα βοηθήσουν τη γυναίκα, αυριανή μητέρα, σε ορθότερη και ευρύτερη πρόληψη και πρόγνωση νοσημάτων προς όφελος της επόμενης γενεάς.
 
Η Περιγεννητική Παθολογοανατομία παρέχει απαντήσεις στον κλινικό γιατρό και στην οικογένεια που βιώνει την απώλεια του κυήματος σε όλες τις ηλικίες κύησης. Βασισμένη στην εξέταση του εμβρύου και του πλακούντα αποσκοπεί όχι μόνο στη διευκρίνιση των αιτίων και των μηχανισμών του ενδομητρίου και νεογνικού θανάτου, αλλά και συνεισφέρει καθοριστικά στην επίτευξη τελικής διάγνωσης σε περιπτώσεις πάσχοντος εμβρύου με παθολογικά ευρήματα από τον προγεννητικό έλεγχο, καθοδηγώντας στην πρόγνωση.
 
Παράλληλα, με τη βοήθεια των βασικών επιστημών και κυρίως της βιολογίας, η κλινική διάγνωση οδηγείται από την συμπτωματολογία και την απεικόνιση στην πρόγνωση μέσω της πρόληψης. 

Ακολούθως, η κλινική πρακτική θα γίνει αποτελεσματικότερη στο χρόνο της διάγνωσης και της ταλαιπωρίας του ασθενή με την έγκαιρη εντόπιση, που θα οδηγήσει στη σωστή φαρμακευτική ή χειρουργική αντιμετώπιση. 
Μέσα από τη βιολογία η ανάπτυξη της γενετικής έδωσε νέα πνοή στην πρόγνωση, με δυνατότητες μελέτης των παθολογικών γονιδίων και κατά συνέπεια την παράκαμψή τους, με τη βοήθεια της προεμφυτευτικής διαδικασίας άμεσα ή της γονιδιακής θεραπείας στο προσεχές μέλλον.
 
Οι γνώσεις που θα αποκτηθούν, θα ενισχύσουν πολύ τις προσπάθειες των τριών επιστημονικών εταιρειών που συνεργάστηκαν για να προσφέρουν αυτό το πλούσιο πρόγραμμα, σε όλους που έχουμε υποσχεθεί να υπηρετούμε και να φροντίζουμε την υγεία του ανθρώπου.


  Συνεδριακό Κέντρο της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής