ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ FORUM ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015/Ώρα:10.00-14.30

 Εκδήλωση για τη δράση «Forum συνεργασίας και κοινωνικού διαλόγου με συναφείς κοινοπραξίες» διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης την  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Πολιτισμός – Ανάπτυξη – Απασχόληση»


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και ώρα 12.00, θα δώσουν συνέντευξη Τύπου η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Έλλη Χρυσίδου και ο διαχειριστής της πράξης «Πολιτισμός: Η δημιουργική πλευρά της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης στη Θεσσαλονίκη», Κυριάκος Τσαντεκίδης.


Η δράση διοργανώνεται με σκοπό τη συγκρότηση ενός δικτύου συνεργασίας με αναπτυξιακές συμπράξεις και κοινοπραξίες που υλοποιούν παρεμβάσεις υπέρ της απασχόλησης, με γεωγραφικό και θεματικό προσανατολισμό, καθώς επίσης τη διάχυση της τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη μηχανισμών που θα συμβάλουν στην διατήρηση και στη διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

10.00-10.15: Προσέλευση – Εγγραφές


10.15-10.45: Έναρξη – Χαιρετισμοί από

  • Την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα
  • Την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Έλλη Χρυσίδου

10.45-11.00: Παρουσίαση από τον Κυριάκο Τσαντεκίδη, διαχειριστή της πράξης «Πολιτισμός: Η δημιουργική πλευρά της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης στη Θεσσαλονίκη»


11.00-11.15: Παρουσίαση από τον Παναγιώτη Φόρσο, εκπρόσωπο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


11.15-11.30: Παρουσίαση από τον Βασίλη Κοκκαλιάρη, κοινωνικό ανθρωπολόγο από το Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού ΚΕΚ


11.30-12.00 Συζήτηση


12.00-12.45: Συνέντευξη Τύπου


12.45-13.00: Παρουσίαση από τη Χριστίνα Μολφέση, σύμβουλο Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και συντονίστρια ΤΟΠΣΑ ΕΡΜΗΣ


13.00-13.15: Παρουσίαση από τη Βασιλική Δημητρίου, στέλεχος της Γνώσης Αναπτυξιακής, μέλος επιτροπής παρακολούθησης Δ.Σ. Συνεργασία με Πυξίδα την Απασχόληση

13.15-13.30: Παρουσίαση από τον Κωνσταντίνο Ποσειδώνος, επιστημονικό σύμβουλο ΕΕΘ


13.30-14.00: Συζήτηση



Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Πολιτισμός – Ανάπτυξη – Απασχόληση» αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και υλοποιώντας έργα που σχετίζονται με την ένταξη στην αγορά εργασίας και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και απασχόλησης ανέργων και σχετίζονται με τον τομέα του πολιτισμού, αλλά και τη διευκόλυνση της πρόσβασης τους στην αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας «08 - Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», χρηματοδοτείται και υλοποιείται από τη Σύμπραξη η πράξη «Πολιτισμός: Η δημιουργική πλευρά της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης στη Θεσσαλονίκη». Για την υλοποίηση της Πράξης ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει αναλάβει:

  1. δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, των ομάδων στόχου και των τοπικών επιχειρήσεων, μέσω διενέργειας ημερίδων και διαγωνισμού αριστείας και
  2. δράσεις δικτύωσης με τη συγκρότηση Forum συνεργασίας και κοινωνικού διαλόγου με τις συναφείς κοινοπραξίες και συγκεκριμένα:

  • τη Δράση 4: Forum συνεργασίας και κοινωνικού διαλόγου με συναφείς κοινοπραξίες
  • τη Δράση 8: Πρόγραμμα ενεργειών ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και των ομάδων στόχου
  • τη Δράση 9: Δράσεις ευαισθητοποίησης επιχειρήσεων
  • τη Δράση 11: Δράση διαγωνισμού Αριστείας και βράβευση νέων επιχειρηματικών ιδεών.